Bh. trener je ostavio Zrinjski na prvom mjestu tabele, a na klupi Plemića ga je zamijenio Krunoslav Rendulić (Foto: NK Rijeka)

Bh. stručnjak u novom izazovu

Sergej Jakirović ima velike planove s Rijekom

Midhat Šljivak

Bh. stručnjak Sergej Jakirović (45) napustio je klupu HŠK Zrinjski i karijeru nastavlja u Hrvatskoj i to u redovima Rijeke, gdje danas i službeno predstavljen kao novi trener kluba s Rujevice.

Sergej Jakirović odlučio je napustiti redove prvaka Bosne i Hercegovine Zrinjskog i preuzeti vođenje ekipe Rijeke, člana Prve lige Hrvatske.

Ovaj 45-godišnji Mostarac danas je predstavljen kao novi trener tima s Rujevice i ističe da mu je izuzetno zadovoljstvo što je ponovo dio ovog kluba.

"Dojmovi su jako dobri. Igrao sam ovdje i znam dosta toga o klubu. Ovo je veliki izazov za mene i moj stožer. Svjesni smo da je teška situacija, da polusezona nije dobra. Imamo puno posla i nadam se da ćemo uspjeti promijeniti stvari i da ćemo gledati drugačiju Rijeku", rekao je Jakirović.

Rijeka iza sebe ima jako lošu polusezonu. Ovaj klub je tek na osmoj poziciji u prvenstvu sa samo 15 osvojenih bodova. Jakirović ima jasan plan s novim klubom. Podijelio ih je s navijačima kluba.

"Očekivanja su da se prvo stabiliziramo. Bilo je dosta promjena u sastavu, nijedno kolo nije bila ista postava na terenu i to je malo čudno. Tu smo da pokušamo krenuti prema gore, vratiti samopouzdanje i gard koji je klub imao".

Jakirović se dobro sjeća boravka u Rijeci u sezoni 2007/2008. Ima lijepe uspomene.

"Pamtim sjajnu atmosferu, Dalić je bio trener na Kantridi. Imam jako lijepe uspomene, ovdje mi se rodio prvi sin Leon i imam krasne uspomene".

O HNL-u ima visoko mišljenje. Dosta se toga promijenilo otkako je otišao 2020. godine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Zanimljiva je liga. Malo se okrenulo, dosta je izjednačeno i nije više velika razlika. Osam bodova smo od ispadanja, 11 od mjesta koji vode u Evropu. Moramo se dobro pripremiti, napraviti dobar kostur. Čeka nas jako težak posao", rekao je Jakirović.

Sergej Jakirović je pored Zrinjskog s kojim je uzeo titulu prvaka prošle sezone kao trener vodio Goricu, Maribor i Sesvete.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.