Krunoslav Rendulić novi trener HŠK Zrinjski

Stigao umjesto Jakirovića

Krunoslav Rendulić novi trener HŠK Zrinjski · Zvanično

Endin Čaušević

HŠK Zrinjski potvrdio je danas da je Krunoslav Rendulić novi trener ovog kluba i na klupi Plemića je naslijedio Sergeja Jakirovića.

Mostarski klub jutros je objavio da Sergej Jakirović više nije trener ovog kluba, te da je postignut sporazumni raskid saradnje.

Jakirović je odlučio da je vrijeme da nakon dvije godine nađe novi izazov u karijeri, te je prihvatio poziv iz HNK Rijeka.

Također, u Zrinjskom su se zahvalili na svemu što je Jakirović uradio u ovom klubu i poželjeli su mu mnogo sreće, ali su i ekspresno reagovali kada je u pitanju novi trener

Kao što je SportSport.ba jučer najavio Zrinjski je za novog trenera izabrao Krunoslava Rendulića.

"HŠK Zrinjski Mostar želi službeno potvrditi imenovanje Krunoslava Rendulića novim šefom stručnog stožera prve momčadi!

Oglasi

Iza 49-godišnjeg stručnjaka rođenog u Vinkovcima su tri trenerska angažmana na klupama hrvatskih prvoligaša NK Istra 1961, HNK Šibenik i HNK Gorica, a službeno predstavljanje zakazano je danas u 16 sati.

Novom treneru želimo srdačnu dobrodošlicu te puno sreće i uspjeha na klupi HŠK Zrinjski Mostar!", saopštili su iz Zrinjskog na zvaničnoj Facebook stranici.

HŠK Zrinjski Mostar želi službeno potvrditi imenovanje Krunoslava Rendulića novim šefom stručnog stožera prve...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Wednesday, November 30, 2022
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rendulić je posljednji angažman imao u reprezentaciji Irana gdje je imao ulogu pomoćnog trenera.

Prije toga vodio je Goricu, Šibenik i Istru u HNL-u, a treba istaći da je trenersku karijeru počeo kao pomoćnik u Fooladu Al-Arabiju.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

posto_tad_nisu_postojali
Moje prognoze su da ipak Zrinjski leti s prvog mjesta, a pošto Borcu pomažu sudije, nije isključeno da se baš oni popnu na to mjesto
4 1
zgembo.popuslic
Steta za ligu sto je otiso Jakirovic al to je prirodni put da ide dalje. Napravio je od Zrinjskog respektabilnu ekipu a samim tim je tjerao i druge ekipe da se pojacavaju i da nastoje biti bolje na terenu. Ovaj sadasnji trener tek treba da se dokaze.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi