Rendulić: Čast je biti trener kluba koji postoji 120 godina i najbolji je tim u Bosni i Hercegovini
FOTO. A. Čaušević

Predstavljen novi trener Zrinjskog

Rendulić: Čast je biti trener kluba koji postoji 120 godina i najbolji je tim u Bosni i Hercegovini

H. Zilić

HŠK Zrinjski predstavio je novog trenera koji će zamijeniti Sergeja Jakirovića na klupi aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine, a riječ je o hrvatskom stručnjaku Krunoslavu Renduliću. Povodom nove saradnje, Zrinjski je održao i zvaničnu press konferenciju gdje je predstavljen novi trener.

Prvi se obratio predsjednik Zrinjskog, Denis Lasić.

"Zahvala na velikom zanimanju. Predstavljamo novog šefa stručnog štaba, Krunoslava Rendulića. Želim mu dobrodošlicu u Mostar i HŠK Zrinjski. Nadam se da ćemo sa novim trenerom nastaviti stazama uspjeha. Ambicije kluba su uvijek najveće, tako će i sada biti", rekao je Lasić.

Medijima se i obratio dopredsjednik Zrinjskog, Danko Šulenta.

"Zadovoljstvo mi je što smo uspjeli dovesti trenera koji ima ime i prezime. Ima prepoznatljiv stil igre upravo onako kako odgovara Zrinjskom. Kruno je iskren i pošten čovjek, to je ono što nam treba. Prvi smo, imamo dobru poziciju, u Kupu smo aktivni, nismo odavno osvojili titulu u Kupu i odmah neka Kruno zna cilj je dupla kruna. Idemo jako kao i što smo ranije išli. Imamo pravu osobu na pravom mjestu. Hvala svima koji su podržavali rad kluba. Nekada je bio san, a danas nam je neuspjeh kada se ne plasiramo u grupnu fazu. Daleko smo iskoračili, idemo i napadati naredne sezone u Evropi", rekao je Šulenta.

Nakon toga riječ je dobio novi trener Krunoslav Rendulić.

Oglasi

"Hvala puno na dorbrodošlici. Vidim da je zanimanje veliko, to mi je drago. Zahvaljujem se ljudima iz kluba na ukazanom povjerenju. Čast mi je biti trener kluba koji ima 120 godina postojanja. Najbolje je organizovan u BiH", rekao je Rendulić na početku zatim dodao:

"Dat će mo sve od sebe da nastavimo stazama koje su utabane. Ove godine je cilj dvostruka kruna, ne treba puno dužiti oko toga."

O Premijer ligi Bosne i Hercegovine?

"Ne mogu biti licemjeran pa reći da sam ligu baš pratio, pratio sam malo više Zrinjski jer mi je Jakir prijatelj to nije tajna. Gledao sam i utakmicu protiv Borca imam neki uvid u ekipu."

Eventualni pritisak po dolasku u Zrinjski?

Oglasi

"Pritiska nemam i kada idete na rekreaciju gledate da pobijedite. Ovo je posao kao i svaki drugi, Zrinjski ima velike rezultate, najbolji je klub u BiH."

Da li je bilo razgovora sa Jakirovićem o klubu?

"Jakir je zauzet drugim poslovima, nismo baš previše pričali o Zrinjskom."

O eventualnim promjenama u ekipi?

"Malo toga ima popraviti, trebam samo nastaviti u tom smjeru, nadam se da neće biti problema. Svaki trener kaže da mu nedostaju dva igrača, vidjet ćemo šta se nudi, ali ne trebaju neke pretjerane promjene."

Rendulić nije krio da mu je ovo najveći izazov u karijeri.

"Bilo koji prvak, bilo koje države je veliki klub. Zrinjski je najveći klub koji ću voditi u svojoj karijeri."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pregovori su bili kratki istakao je na kraju novi trener Plemića.

"Sve se brzo završilo, Sergej je izrazio želju da ide, klub je izašao u susret i brzo je reagovao. Imao sam još nekih kontakata, ne bih u detalje ulazio.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

roki-rokic
Papak koji 120 godina? pisam ti se na znanje i poznavanje Historije.
12 5
umzm12123
Dobrodosao treneru u najbolji,najuspjesniji klub u BiH,**** pacenike,trn smo im u oku,i vjecno cemo biti....
5 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi