Stadion pod Bijelim brijegom više neće biti isti: Šulenta otkrio nepoznate detalje
FOTO: A. Čaušević

Dopredsjednik Zrinjskog se dotakao Jakirovića i novca

Stadion pod Bijelim brijegom više neće biti isti: Šulenta otkrio nepoznate detalje

H. Zilić

HŠK Zrinjski je na današnjoj press konferenciji predstavio novog trenera Krunoslava Rendulića. Pored obraćanja Rendulića medijima, riječ su imali i predsjednik Denis Lasić i dopredsjednik kluba Danko Šulenta, koji su odgovorili na neka zanimljiva pitanja.

Navijače Zrinjskog zasigurno najviše zanima šta će biti sa radovima na stadionu pod Bijelim brijegom.

Na to pitanje odgovor je danas ponudio predsjednik HŠK Zrinjski, Denis Lasić.

"O hibridnom terenu ovisimo o NFSBiH i izvođačima radova. Imamo sastanak ovaj petak, želimo precizirati rokove. Ne želimo nikakve igrarije i da budemo u situaciji kao drugi klubovi, želimo sve završiti do 1. marta. Da tačno preciziramo sve", rekao je Lasić i nastavio:

"U to vrijeme imat ćemo trening kamp u Rodoču. Bit će radova i na tribini, primaknut ćemo teren zapadnoj tribini, pokrit ćemo zapadnu tribinu i mislim da je to izdvodljivo ove zime.

Samim tim pomicanjem, dobit ćemo prostora na istočnoj tribini. Gledat ćemo da na toj tribini dobijemo nove svlačionice i klupske prostorije."

Oglasi

Nakon predsjednika Lasića, dopredsjednik Šulenta govorio je o ugovoru sa Sergejom Jakirovićem koji je produžen do 2024. godine.

Istakao je i dobru finansijsku situaciju za Zrinjski u cijeloj priči.

"Što se tiče ugovora sa Jakirovićem mi smo produžili do 2024. godine ovdje smo se slikali s njim na dresu je pisalo 2024, tako da sam rekao nećemo se više slikati sa godinom na dresu. Naše želje i ambicije sa druge strane nisu se poklopile. Zrinjski uvijek zauzima stav da nikog neće zadržavati", rekao je Šulenta, zatim dodao:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Sa Rijekom smo obavili duge razgovore koji su finalizirani finasnijskim dobitkom za klub gdje smo mi zadovoljni.

Trener je otišao u klub za koji samtra da mu je veći izazov od Zrinjskog, mi smo dobili trenera koji nije nimalo lošiji, a spremamo još iznenađenja kao klub. Idemo dalje, gledamo naprijed. Što se tiče stručnog štaba trener ima punu slobodu. Nema novih pravila, kako novi trener kaže tako će biti."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rabodimis
Jeli moguce da i vi nesto gradite ??? Sto niste opet ukrali od nekog drugog ko i do sad ? Nece ovo na dobro, ja vam kazem..
5 10
lalinjo
Ukratko,Profa je dobio ponudu za koju ste znali od početka i dobro ste ga prodali u Rijeku,niste bez veze produživali ugovor,biznis je to,tako da su nepotrebna ovakva obrazlaganja,čovjek pristao na ponudu,mi dobili lovu za odštetu i idemo dalje.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi