FOTO: EPA

Real slavio u derbiju Eurolige

Fenerbahce je bio nedodirljiv do večeras, a onda se pojavio čudesni Džanan Musa!

Haris Zilić

Derbi 11. kola košarkaške Eurolige odigran je u Istanbulu. Domaći Fenerbahce je dočekao Real Madrida, a španski tim je odigrao sjajnu utakmicu i slavio rezultatom 71:85 na krilima našeg čudesnog Džanana Muse.

Real sjajno otvara meč, poveli su sa 11:22 već u prvoj četvrtini, koju su na kraju dobili sa 16:25.

Madridski klub je i u drugoj četvrtini držao svoj ritam igre, što je krunisano vodstvom na poluvremenu rezultatom 34:46.

U trećoj četvrtini razigrao se naš Džanan Musa i Real je povećavao svoju prednosti. Ipak u finišu treće četvrtine Fener se malo trznuo i prrednost Reala od +20 smanjio na 54:68.

Fener otvara mini serijom posljednju četvrtinu i dolaze do -11, rezultat je glasio 58:69.

Nakon toga Real je ponovo ušao u svoj ritam što je bilo dovoljno da zadrže prednost i ostvare vrijedan tirjumf rezultatom

Fener je do večeršanje utakmice bio neporažen u Istanbulu u ovoj sezoni kada su u pitanju mečevi Eurolige.

Još jednu briljantnu partiju u dresu Reala odigrao je naš Džanan Musa i bio najbolji pojedinac Kraljeva sa učinkom od 18 poena, četiri skoka i šest asistencija.

U Realu je odličan bio i Tavares sa 17 poena, četiri skoka i četiri asistencije.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Fenerbahcea Motley je susret okončao sa 20 poena i sedam skokova.

Fenerbahce je sada na omjeru 9-2, ostali su lideri na tabeli, a Real je na omjeru 8-2, kolio imaju Barcelona i Monaco prvipratioci Fenera.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.