Drama u Kneževini, furiozna igra Panate
FOTO: EPA

Euroliga, 10. kolo

Drama u Kneževini, furiozna igra Panate

Haris Zilić

Odigrano je preostalih deset mečeva košarkaške Eurolige. Nije ni večeras nedostajalo uzbuđenja na evropskim parketima. Vidjeli smo nekoliko fenomenalnih duela.

Počelo je sve večeras uzbudljivim duelom u Kneževini gdje je Monaco sa 80:79 savladao Bayern.

Tim iz Kneževine do trijumfa je predvodio Okobo sa 16 poena i tri asistencija, kod gostiju Obst je zabio 18 poena.

Panathinaikos se probduio i vezao je dva trijumfa, večeras su bili bolji od Asvela rezultatom 77:58 na krilima sjajno Bacona koji je meč završio sa 25 poena, tri skoka i dvije asistencije.

U španskom derbiju Barcelona je bila bolja od Baskonije sa 96:84.

U redovima katalonskog tima raspoložen je bio Vesely sa 18 poena, tri skoka i tri asistencije, Baskoniji nije pomogao ni sjajni Howard sa 25 ubačenih poena.

Oglasi

Uzbudljiv susret odigran je i u Bologni gdje je Anadou Efes porazio domaći Virtus rezultatom 80:85.

KOd Efesa prvo ime je bio Clyburn sa 21 poenom, sedam skokova i četiri asistencije, dok je kod Virtusa Lundberg ubacio 22 poena.

Za kraj večeri dramatičan susret odigrali su Valencija i Žalgiris u kojem su na kraju slavili gosti iz Kaunasa rezultatom 76:80. Najbolji pojedinac u pobjendičkoj ekipi bio je Smits sa 19 poena, sedam skokva i dvije asistencije. Kod Valencije izdvojio se Jones sa 19 poena, pet skokova i sedam asistencija.

Nakon deset odigranih kola lider je Fenerbahce s omjerom 7-1, a iza Fenera nalaze se četiri ekipe s omjerom 7-3, to su Olympiakos, Real Madrid, Barcelona i Monaco.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Partizan i Crvena zvezda su na 12. odnosno 14. poziciji s omjerom 4-6.

Začelje Eurolige nakon deset kola pripada Milanu s omjerom 3.7, ali i najslabijom koš razlikom. Pored Milana omjer od 3-7 imaju Alba, Bayern i Asvel.

Top Komentari

Umbressa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi