9. kolo

Skroman nastup bh. košarkaša u Eurocupu

Emir Dindić

U okviru 9. kola EuroCupa Paris je na gostovanju ostvario pobjedu protiv London Lionsa sa 90:83, Budućnost je na svom parketu pretrpjela poraz od Turk Telekoma sa 84:71, dok je Cedevita Olimpija slavila u Francuskoj protiv Bourga sa 91:90. 

U Podgorici svoj susret odigrali su Budućnost i Turk Telekom. Na kraju gosti nose zasluženu pobjedu rezultatom 84:71.

Domaćini su nakon prvih 10 minuta igre imali prednost od 24:17, međutim to je sve bilo od njih. U nastavku potpuna dominacija gostiju koji na poluvremenu imaju prednost od 42:38, da bi se do kraja susreta ta prednost i uvećala do konačnih 84:71.

Najefikasniji u redovima Turk Telekoma bili su Axel Bouteille sa 26 poena, dok je Nate Sestina postigao 18. Bolji od ostalih u domaćem sastavu bili su Cameron Reynolds sa 17, odnosno Trae Bell-Haynes sa 14.

Bh. reprezentativci u redovima Budućnosti večeras nisu imali svoju noć. Kenan Kamenjaš postigao je 4 poena uz 6 skokova, Edin Atić dodao je 3, dok se Aleksandar Lazić nije upisao u strijelce na večerašnjem susretu.

Cedevita Olimpija nakon velike borbe, odnosni pobjedu iz Francuske protiv domaćeg Bourga rezultatom 91:90.

Prvih 10 minuta gosti iz Slovenije rješavaju u svoju korist rezultatom 26:23. Drugi period igrao se koš za koš pa ova dionica susreta završena je rezultatom 18:18. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 44:41 u korist Cedevita Olimpije.

Nastavak susreta ponovo donosi neizvjesnu košarku pa gosti iz Slovenije i treći period rješavaju u svoju korist rezultatom 19:20. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 64:60 u korist Cedevita Olimpije.

Posljednji period igralo se bez odbrana te u takvom omjeru snaga bolje se snalazi domaći sastav koji ovaj period dobija rezultatom 30:27, ali to je bilo nedovoljno da se izbjegne poraz.

Najefikasniji u redovima Cedevita Olimpije bili su Josh Adams sa 26 poena, dok je Yogi Ferrell dodao 18. Bh. reprezentativac Amar Alibegović u ovom susretu postigao je četiri poena, a tome dodao i četiri skoka.

U redovima Bourga bolji od ostalih bili su Jordan Floyd i Pierre Pelos koji su postigli po 22 poena.

Paris je gostovao u Londonu i savladao domaćina sa 93:80.

Imao je domaći sastav nakon prvih 10 minuta 19:16. U drugom odlična igra gostiju iz Francuske koji ovu dionicu rješavaju u svoju korist rezultatom 28:18. Nakon 20 minuta igre rezultat je glasio 44:37 u korist Parisa.

Paris u nastavku susreta prikazuje bolju igru, te na kraju zasluženo slavi novu pobjedu rezultatom 93:80.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Aamir Simms sa 15 poena, dok je Tyrone Wallace dodao 13. Bh. reprezentativac Amar Gegić u ovom susretu postigao je devet poena dodao dva skoka i tri asistencije.

Kod domaćina bolji od ostalih bili su Sam Dekker sa 19 poena, dok je Tomislav Zubčić dodao 17.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.