NBA rezultat u Francuskoj, dobra partija Gegića

Spektakularna utakmica

NBA rezultat u Francuskoj, dobra partija Gegića

H. Zilić

Fenomenalan susret u devetom kolu francuske košarkaške LNB lige odigrali su Roanne i Paris. Vidjeli smo atraktivnu košarku sa dosta poena i pobjedu gostiju rezultatom 110:115.

U ovoj utakmici odbrane kao da nisu postojale. Jednostavno igralo se brzo i efikasno i u toj igri bolje su se snašli Parižani.

Odavno nije viđenaovako efikasna utakmica na evropskim parketima tako da će se sigurno dugo pamtiti današnji ogled Roannea i Parisa.

Allman sa 24 poena i šest asistencija bio je prvo ime kod Parisa, pomagao mu je Begarin sa 18 poena, četiri skoka i pet asistencija.

U redovima Roannea Moody je ubacio 23 poena i dodao osam asistencija, March je imao učinak od 21 poen, pet skokova i šest asistencija.

U timu Parisa dobru partiju pružio je naš Amar Gegić.

Oglasi

Bh. reprezentativac je na parketu proveo 20 minuta i za to vrijeme ubacio devet poena, dodao tri skoka i četiri asistencije.

Paris je loše ušao usezonu tako da im je ova pobjeda jako bitna i sada su na omjeru 3-6.

Sa druge strane Roanne je na omjeru 2-6 i utakmicom manje.

Lider francuskog prvenstva je Cholet s omjerom 7-1, koliki učinak ima i MOnaco, ali Cholet trenutno ima bolju koš razliku.

Gegić i društvo u narednom kolu dočekuju Le Portel i to ćebiti prilika da nastave pozitivnu seriju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi