Amar Gegić odigrao jednu od najboljih partija u karijeri
FOTO: Paris Basketball/Facebook

Paris upisao četvrti trijumf u Eurocupu

Amar Gegić odigrao jednu od najboljih partija u karijeri

H. Zilić

Košarkaši Parisa slavili su u šestom kolu Eurocupa protiv Hamburga sa 87:84 u vrlo zanimljivoj utakmici koja je i na neki način bila historijska za francuski klub.

Naime, Paris je stigao do prvog domaćeg trijumfa ove sezone u Eurocupu jer je prethodne tri pobjede ostvario u gostima, a to je bio ujedno i prvi domaći trijumf u Eurocupu u historiji kluba.

Parižani su izgledali nepovezano u prvoj četvrtini u kojoj su gosti slavili sa 12:22, nakon toga bude se domaćini.

Sredinom posljednje četvrtine imali su i deset poena razlike, ali gosti su uspjeli odvesti meč u egal i uzbudljivo završnicu gdje se ipak bolje snalazi domaća ekipa za konačan trijumf 87:84.

Fenomenalnu partiju i jednu od najboljih u karijeri u pobjedničkoj ekipi odigrao je bh. reprezentativac Amar Gegić.

Gegić je meč završio sa 18 poena, sedam asistencija i četiri skoka te tako bio ubjedljivo najbolji pojedinac na parketu.

Oglasi

U redovima Parisa odličan je bio Allman sa 16 poena, četiri skoka i četiri asistencije dok je Kamagate imao double-double učinak od 12 poena i čak 19 skokova.

U gostujućoj ekipi raspoložen za igru bio je Childs sa 17 poena i šest skokova, po 14 poena postigli su McCullum i Samar, double-double učinak u redovima Hamburga imao je Wohlfarth-Botterman sa 12 poena i deset skokova.

Nakon šest odigrnaih kola Paris je u grupi B na petoj pozciji s omjerom 4-2, dok je Hamburg na osmoj pozciji s omjerom 2-4.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Podsjetimo, Eurocup se igra u dvije grupe sa po deset ekipa, odakle osam prvopalsiramnih ide u nokaut fazu.

U narednom kolu Paris gostuje fenjerašu ekipi Slaska, dok će Hamburg na svom parkeru dočekati Hapoel Tel Aviv.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi