Budućnost i Paris slavili pobjede, odlična partija Gegića

Lazić pružio solidnu partiju

Budućnost i Paris slavili pobjede, odlična partija Gegića

E. Dindić

U okviru 7. kola EuroCupa u Poljskoj su se sastali domaći Slask i Paris Basketball našeg reprezentativca Amara Gegića. Na kraju su gosti odnijeli pobjedu rezultatom 77:69. 

Već nakon prvih 10 minuta imali su gosti prednost od 24:16, što je nagovještavalo da bi ova utakmica mogla otići u jednom smjeru. Drugi period isto dosta bolja igra gostiju koji ovu dionicu dobivaju sa 21:17. Na poluvremenu rezultat je glasio 45:33 u korist Parisa.

Kako su igrali u prvom tako su nastavili i u drugom poluvremenu. I treću dionicu Paris dobiva u svoju korist rezultatom 25:19. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 70:52 u korist gostiju.

Do kraja ovog susreta domaći uspijevaju da smanje rezultat, ali više od časnog poraza se jednostavno nije moglo. Gosti odnose pobjedu rezultatom 77:69.

U pobjedničkom sastavu Kyle Allman postigao je 26 poena, dok je bh. reprezentativac Amar Gegić dodao 17. Bolji od ostalih u redovima Slaska bili su Ivan Ramljak sa 12, te trojac Lukasz Kolenda, Conor Morgan i Aleksander Džeiewa sa po 10 postignutih poena.

Budućnost Voli na svom terenu dočekala Trento te na kraju slavila pobjedu rezultatom 73:58.

Oglasi

Prvi period rješavaju gosti iz Italije u svoju korist rezultatom 18:14. Budućnost uzvraća sjajnim drugim periodom, gdje ga rješavaju u svoju korist rezultatom 28:11. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 42:29 u korist domaćeg sastava.

Treći period ponovo bolja igra Trenta koji ovu dionicu rješavaju u svoju korist rezultatom 17:12. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 54:46.

Budućnost do kraja ne dopušta gostima iz Italije da se približe, te na kraju ostvaruju sigurnu pobjedu rezultatom 73:58.

Potražite više informacija na temu Eurocup:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Marko Jagodić- Kuridža sa 20, Igor Drobnjak dodao je 15, Petar Popović 11. Bolji od ostalih u redovima Trenta bili su Darion Atkins sa 16, te Trent Lockett sa 14 postignutih poena.

Bh. reprezentativac Aleksandar Lazić na ovom susretu postigao je sedam poena i dodao četiri skoka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije