City već vodi sa 2:0

Čudesni Haaland za 13 minuta svima na Elland Roadu pokazao kakva je zvijer

Endin Čaušević

Fudbaleri Manchester Cityja igraju trenutno u gostima protiv Leeds Uniteda meč 17. kola engleskog Premiershipa.

Leeds se dobro branio tokom prvog poluvremena i činilo se da će sačuvati svoju mrežu, ali su kapitulirali u prvoj minuti sudijske nadoknade kada je Rodri pogodio za 0:1.

City je nastavio s dominacijom i u drugom poluvremenu i čini se riješio pitanje pobjednika u ovoj utakmici.

U centru pažnje našao se Erling Haaland koji je nastavio tamo gdje je stao prije pauze. Norvežanin igra nestvarno od dolaska u City, a to je demonstrirao i na Elland Roadu.

Haaland je u centru pažnje bio prvo u 51. minuti kada je pogodio za 2:0 nakon nesebične asistencije Grealisha, a to pogledajte OVDJE.

Samo desetak minuta kasnije City je zabio i treći pogodak na meču, a ponovo je strijelac bio Haaland.

Potražite više informacija na temu Premier league:

I ovaj put Grealish ga je odlično proigrao, a Haaland s desetak metara šalje loptu u mrežu Leedsa za 3:0. Drugi gol Haalanda pogledajte OVDJE.

Ono što je nevjerovatno jeste da je za Haalanda ovo 14 utakmica u Premiershipu i zabio je već čak 20 golova što je svakako za svaku pohvalu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.