Guardiola ga pozvao u kancelariju na sastanak, a onda mu u oči rekao bolnu istinu

I sam je znao šta se sprema

Guardiola ga pozvao u kancelariju na sastanak, a onda mu u oči rekao bolnu istinu

Endin Čaušević

Pep Guardiola poznat je kao trener koji uopšte ne štedi novac kada su pojačanja u pitanju iako je prethodnih godina znao napraviti velike promašaje. Jedan od njih je i Jack Grealish kojem je čini se odbrojano vrijeme u Manchester Cityju.

Ovaj 27-godišnjak je pojačao Manchester City na ljeto 2021. godine kada su Građani za njega izdvojili čak 120 miliona eura što je bila zaista nevjerovatna cifra.

U Aston Villi su mogli da trljaju ruke jer su od prodaje Grealisha dobili više nego što su mogli očekivati, no to je bio samo jedan od dokaza koliko se Guardiola i čelnici Cityja rasipaju novcem.

Grealishova cijena trenutno je oko 60 miliona eura što je duplo manje od onoga što je City platio za njega što najbolje pokazuje da na Etihadu nije uspio opravdati očekivanja.

Prethodnih sedmica pojavile su se špekulacije da bi Grealish već u januaru mogao spakovati kofere i napustiti Manchester City jer je jasno da se na Etihadu neće baš naigrati.

The Sun je objavio da su Guardiola i Grealish imali nedavno razgovor u kojem je španski stručnjak priznao da on neće biti u startnoj postavi i da će i dalje imati ulogu rezerviste što se engleskom reprezentativcu očito ne sviđa.

Oglasi

Grealish je nakon razgovora s Guardiolom shvatio da je najbolje da napusti Manchester City jer nema namjeru i dalje da sjedi na klupi već želi da ide u klub gdje će imati znatno veću minutažu.

Sigurno je da za njega neće biti problem pronaći novi klub, ali engleski mediji već navode da je jedan od njih pokazao ogroman interes.

Riječ je o Milanu koji želi dovesti Grealisha već u januaru, a u Manchester Cityju su iskoristili priliku da ponude Rossonerima ponudu koju će teško odbiti.

Naime, City želi u suprotnom pravcu da dođe Rafael Leao, ali na San Siru nisu previše oduševljeni takvom ponudom. Ne žele tek tako ostati bez ponajboljeg igrača i više su za opciju da oni otkupe Grealishov ugovor.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Milan je ponudio čak dolazak Grealisha na posudbu do kraja sezone uz opciju otkupa ugovora, no City je to odbio.

Navodno, pored Milana interes za Grealisha pokazali su još Chelsea, Tottenham i Aston Villa koja također nudi posudbu do kraja sezone.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...boli ga cundara,ne placa ga on iz svog dzep,ima budalaste Arape da mu ispunjavaju zelje...
1 0
Odakle bilanu pare nemaju za germe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi