Guardiola poludio, igrač ga šokirao ponašanjem: "Vratio se sa viškom kilograma"
FOTO: EPA

Trener Građana nije mogao da vjeruje

Guardiola poludio, igrač ga šokirao ponašanjem: "Vratio se sa viškom kilograma"

Haris Zilić

Nakon završetka Mundijala u Kataru, fudbaleri se okreću klupskim obavezama. Prvi će u akcije Englezi koje očekuje popularni "boxing day" već 26. decembra kada su na rasporedu prve utakmice 17. kola.

Dosta trenera ja zahtjevalo od igrača da se što prije vrate u klubove nakon reprezentazivnih akcija, a ima i onih koji su "izbacili iz cipela" svoje trenere.

Pep Guardiola je bio izuetno ljut zbog nesvakidašnje situacije.

Naime, veznjak Manchester City Kalvin Phillips (27) je iz Katara došao sa viškom kilograma što je Guardiolu izbacilo iz takta.

Izgleda da reprezentativac Engleske manji odmor između Mundijala i klupskih obaveza nije koristio na najbolji način.

"Ne mogu da razumijem da igrač dođe ovakav nakon Svjetskog prvenstva. Nemojte misliti da je povreda ili nešto slično. Jednostavno došao je sa viškom kilograma i nije spreman da igra u ovom trenutku", rekao je Guardiola izuzetno ljutitim tonom, zatim dodao:

Oglasi

"Neka ostalo ostane između nas. Neće igrati dok ne bude spreman kako i treba da bude jedan profesionalni fudbaler."

Phillips je ovo ljeto stigao na Etihad iz Leeds Uniteda u transferu teškom 49 miliona eura.

Upravo je partijama u Leedsu postao reprezentativac Engleske s kojom je nastupao na Svjetskom prvenstvu u Kataru gdje su Englezi ispali od Francuske nakon poraza u četvrtini finala rezultatom 1:2.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nije Phillips prvi slučaj gdje su treneri ljuti na ponašanje igrača nakon Mundijala u Kataru.

Erik Ten Hag trener Manchester United je zahtjevao od Lisandra Martnieza da prekine slavlje u Argentini i što prije dođe u klub kako bi se priključio treninzima.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
Naime, veznjak Manchester City Kalvin Phillips (45) je iz Katara došao sa viškom kilograma što je Guardiolu izbacilo iz takta. ...sta mu je ovo (45),toliko ima godina ili mu je to visak kilograma?...
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi