Romelu Lukaku i Edin Džeko su konkurenti za vrh napada Intera. Trenutno je u prednosti reprezentativac Bosne i Hercegovine (Foto: Screenshot)

Lukaku se obrukao, a Džeko smijao

Mnogi kažu da se Edin Džeko nasmijao u lice Lukakuu - Scena iz nadoknade meča djeluje komično

Midhat Šljivak

Inter je u 17. kolu italijanske Serie A u posljednjim sekundama meča ostao bez pobjede u Monzi i susret je na kraju okončan rezultatom 2:2. Pažnju u finišu ovog meča privukla je scena iz nadoknade u kojoj su glavnu ulogu imali Edin Džeko i Romelu Lukaku.

Inter je ispustio važna dva boda u sudijskoj nadoknadi meča protiv Monze. Bilo je 2:2 i Nerazzurri bi mogli žaliti za ispuštenim bodovima.

Bh. napadač Edin Džeko je igrao 55 minuta u ovoj utakmici. Umjesto njega ušao je Romelu Lukaku, no ni Belgijanac nije previše pokazao za minutažu koju je dobio.

Lukaku je, po mišljenju mnogih, u finišu meča uspio poprilično nasmijati Džeku. Učinio je to očajnim primanjem lopte u ključnom trenutku i bh. dijamant kao da nije mogao vjerovati šta vidi.

Bilo je to zaista katastrofalno primanje lopte. Ona se doslovno odbila od njega u aut, a zatim je u nastavku akcije u 93. minuti Monza uspjela postići izjednačujući pogodak.

Džekin osmijeh na klupi izazvao je veliku pažnju. Mnogi su uvjereni da se smijao očajnom potezu Lukakua koji je laganu loptu uspio izgubiti i pružio je priliku domaćem timu da izjednači.

Na kraju se to i desilo. Monza je ubrzo nakon duge akcije uspjela pogoditi za 2:2 i uzela je veliki bod u ovom meču.

Romelu Lukaku je veći dio ove sezone propustio zbog povrede. Odigrao je sedam utakmica i postigao je dva gola i jednu asistenciju.

Ipak, jasno je da se nalazi u očajnoj formi. Nije to ni sjena igrača koji je prije dvije godine dominirao u dresu Intera kojeg je odveo do titule prvaka.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ni navijači tima iz Milana nisu previše zadovoljni Belgijancem i vidjet ćemo hoće li rukovodstvo kluba na kraju sezone otkupiti njegov ugovor od Chelseaja.

S druge strane Edin Džeko je nastupio u 23 utakmice. Bh. dijamant ima učinak od 10 pogodaka i četiri asistencije u svim takmičenja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.