Inter u 93. minuti ostao bez pobjede

Monza osvojila veliki bod

Inter u 93. minuti ostao bez pobjede

Edmir Škorić

Nogometaši Intera gostovali su u Monzi u susretu 17. kola italijanske Serije A, a na kraju su osvojili samo bod (2:2) jer je domaćin u 93. minuti došao do gola za izjednačenje.

Inter je prije nekoliko dana golom Edina Džeke pobijedio Napoli u veoma teškoj i zahtjevnoj utakmici, a ništa lakše nije bilo izabranicima Simonea Inzaghija večeras u Monzi. Štaviše, namučili su se i nije bilo dovoljno za pobjedu.

Gosti iz Milana bili su pod pritiskom i imperativom pobjede zbog želje da ostanu u igri za Scudetto. Dobro su počeli, pošto je u 10. minuti Matteo Darmian pogodio nakon dobrog centaršuta Bastonija.

Samo minutu je Inter imao vodstvo, pošto je Patrick Ciurria postigao lijep gol za 1:1.

Na naredni gol čekalo se samo 11 minuta. Igrala se 22. minuta kada je Lautaro Martinez koristi veliku grešku jednog domaćeg defanzivca i bez problema pogađa za 1:2.

Trebao je Inter da završi posao, ali nije uspio realizovati šanse, jednu od njih imao je i Edin Džeko, pa je Monza u nastavku sve više pritiskala.

Oglasi

Domaćin je shvatio da se može igrati s Interom, otvorio se, dok je viceprvak Italije bio potpuno fokusiran na odbranu svog gola uz jalove pokušaje kontranapada.

Lautaro je imao najbolju šansu u 84. minuti, ali je njegov sjajan udarac završio na stativi. I onda Caldriola u 93. minuti visoko skače i glavom loptu skreće u mrežu Onane za konačnih 2:2.

Inter je ostao bez važne pobjede. Napoli je lider sa 41 bodom, Juventus drugi sa 37 bodova nakon što je danas teškom mukom pobijedio Bolognu sa 1:0. Bila je to osma uzastopna pobjeda Stare dame i osma uzastopna bez primljenog gola. Milan ima 36, a Inter 34 boda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bez obzira kako će Napoli odraditi svoju utakmicu, već sada je jasno da nas čeka napeta utrka za Scudetto, ali Inter kao da gubi dah...

[twitter]https://twitter.com/SiaranLangsung8/status/1611818748394242048[/twitter]

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bravo Monza,gazi mali šinter.Nema odvratnijeg kluba niti navijača
4 10
zgembo.popuslic
Simone Inzaghi nista nije naucio od prosle sezone kad je izgubio osvojenu titulu. I dalje mu je taktika da umrtvi utakmicu i da se povuce kad ima povoljan rezultat, samo nekad zaluta i neka frljoka pa ti pokvari plan. Umjesto da ide na treci gol i rijesi utakmicu. A Lukaku je posebna prica, jednostavno ne zna primit loptu a kamoli nesto drugo da uradi i veceras i protiv Napolija a Inzaghi ga forsira ne bi li ga vratio u formu.
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi