Nastali su prvi problemi

Zima stigla, odgođene fudbalske utakmice širom Evrope

Haris Zilić

Nakon nesvakidašnjeg i pomalo čudnog toplog vremena za ovaj period godine, zima ipak kuca na vrata i pokazuje da neće spavati, a to se dobro odrazilo na fudbal širom Evrope.

Ledeni talas praćen snijegom i ledom lagano je zahvatio Evropu tako da su odgođene brojne utakmice na Starom kontinentu.

Prvi na udar su došli Belgijanci gdje je odgođen meč Eupen - Genk.

Pored Belgijanca ni NIzozemci se neće dobro provesti, a u profesionalnim ligama u toj zemlji odgođeno je već pet utakmica.

Također su odgođene i neke utakmice u francuskoj trećoj ligi pa se postavlja pitanje da li će kolo Ligue 1 ovaj vikend biti u punom kapacitetu?

Snijeg prijeti i Njemačkoj, ali trenutno je bez odgoda, vidjet ćemo kakve će vremenske prilike biti u noći sa petka na subotu.

Odgođeno je i sedam mečeva u engleskim nižim ligama, kao i škotskiim.

Na udaru je i Sjeverna Irska gdje je odložen duelu Premiershipa između Portadwona i Rangersa.

U Velsu je odgođeno komplento kolo Championshipa.

Hladni talas se spušta i do naših krajeva gdje je također u narednim danima najavljen snijeg i temperature u minusu.

Od liga iz regiona startala je samo HNL.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Također u problemu su i Poljaci koji bi ovaj vikend trebali započeti prolejtni dio sezone.

Iako smo uživali u proljetnim temperaturama zima ipak pokazuje zube, tako da će biti dosta problema u evropskim fudbalskim ligama što se tiče rasporeda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.