Duel dva Zmaja u Belgiji, nijedan se nije proslavio

Uvjerljiv trijumf Bruggea

Duel dva Zmaja u Belgiji, nijedan se nije proslavio

E. Ganibegović

U okviru 12. kola belgijske Jupiler Pro lige na Jan Breydel stadionu sastali su se Cercle Brugge i Eupen.

Domaći tim je na kraju osvojio sva tri boda i to uvjerljivo, bilo je 5:1.

U domaćem timu svih 90 minuta odigrao je bh. reprezentativac Dino Hotić, dok je s druge strane u drugom poluvremenu nastupio Smail Prevljak, ali nijedan se nisu proslavili.

Krenimo redom. Denkey je doveo u vodstvo domaće u 25. minuti, a pet minuta kasnije pogađa Somers. Na 3:0 je povećao Ueda u 39. minuti.

Gol nade za goste je u 44. minuti postigao s 11 metara Peeters, pa je Storck na otvaranju drugog poluvremena u igru poslao Prevljaka i Paeshuysea, no pomoći nije bilo.

U 71. minuti penal za domaće, odgovornost preuzima Dino Hotić i promašuje. Ipak, do kraja je Denkey postigao još dva gola i tako kompletirao hat-trick za konačnih 5:1.

Oglasi

Smail Prevljak je tako produžio svoj golgeterski post koji traje još od trećeg kola kada je postigao gol u porazu svog tima od Genka 4:2 6. augusta i za sada je na brojci od dva gola i asistencije u ligi.

Ovo je osma utakmica u nizu na kojoj je nastupio nakon toga, a da nije zatresao protivničku mrežu, no nadamo se da će već u narednom meču prekinuti ovaj loš niz.

Hotića što se tiče, on se s reprezentativne pauze gdje nije nikako igrao vratio u stilu i postigao hat-trick u pobjedi Cercle Bruggea kod Genta rezultatom 3:4. To su mu bili jedini golovi ove sezone, a nema upisanu nijednu asistenciju.

U narednom kolu Prevljak i ekipa će dočekati Leuven, dok će Hotić sa svojim timom u goste kod Serainga.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Jupiler Pro League, 12. kolo:

Cercle Brugge - Eupen 5:1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi