Portugalac ide tamo gdje je sve po njegovom

Na pomolu veliki povratak Josea Mourinha: "Savršeno mjesto za njega"

Edmir Škorić

Portugalski stručnjak Jose Mourinho ima plan da se vrati u bivši klub, objavili su jutros britanski mediji.

Portugalac je nezadovoljan činjenicom da vlasnici Rome ne ulažu dovoljno u tim i to je razlog zbog čega je odlučan da napusti glavni grad Italije, a već sada se nazire moguća destinacija na kojoj će Jose nastaviti impresivnu trenersku karijeru.

Mourinho je na klupi Rome već godinu i po, osvojio je Konferencijsku ligu, no u Seriji A se Roma dosta pati, mada i dalje napada plasman u Ligu prvaka, ali ono što Mourinha nervira je to što vlasnici kluba nisu dali dovoljno novca da se obezbijede pojačanja s kojima bi Portugalac napao i veće ciljeve.

Kako prenosi Daily Mail, Portugalac želi da na kraju sezone napusti Romu i vrati se u Chelsea. Njegovi predstavnici će te detalje prenijeti londonskom klubu, koji se dosta pati u posljednje vrijeme pod vodstvom Grahama Pottera.

Chelsea bi trebao biti savršen za Mourinha na mnogo načina. Mourinhova supruga i djeca i dalje žive u Londonu, a on je oduvijek više volio da radi u Premijer ligi nego na nekom drugom mjestu.
Novi vlasnik kluba uložio je ogromne količine novca, koji mu nedostaju u Romi. Chelsea će se suočiti sa velikim remontom u narednim mjesecima. Za sada, Graham Potter se loše snalazi kao trener. iako i dalje ima podršku čelnika kluba.

Mourinho je dva puta vodio Chelsea i tamo je ukupno proveo skoro pet sezona i osvojio čak tri nacionalna prvenstva. Mediji u Engleskoj tvrde da je to "savršeno mjesto za njega".

Mourinhova budućnost će postati jasna nakon sezone i zavisiće od nekoliko faktora. Ugovor Portugalca sa Romom traje do juna 2024. godine. Završetak među prva četiri i plasman u grupnu fazu Lige prvaka moglo bi da natjerra klupske vlasti da ulože više novca i ispune njegova očekivanja.

Potterova budućnost u Chelseaju također je nepoznata. Klub je za sada 10. u ligi sa 29 bodova nakon 20 utakmica. Zaostak od četvrtoplasiranog Manchester Uniteda iznosi 10 bodova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mourinho je u karijeri radio velike stvari sa Interom, Chelseajem, Portom, vodio je uspješno i Real Madrid, a nakon Rome vjeruje se da će ponovo biti trener nekog velikana, a najbliže je povratku na Stamford Bridge.

Nedavno se povezivao sa reprezentacijom Portugala kao nasljednik Fernanda Santosa, ali čini se da on više uživa u vođenju klubova i da ga ne privlači reprezentativni nivo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.