Fotografija koja je oduševila fudbalski svijet: "Banda Josea Mourinha"
Posebni ima ogromno povjerenje u mlade igrače Rome i daje im dosta prostora da se dokažu u prvom timu (Foto: AS Roma)

Okupio je klince

Fotografija koja je oduševila fudbalski svijet: "Banda Josea Mourinha"

M. Šljivak

Jose Mourinho stekao je veliku popularnost među navijačima Rome otkako je preuzeo vođenje ovog tima, a slavni Portugalac iz dana u dan ih nastavlja oduševljavati onim što radi van terena.

Jose Mourinho napravio je pravi potez preuzimanjem Rome 2021.godine. S njim je došao i evropski trofej u Rim, a Posebni ima veliko povjerenje u mlade igrače Vučice.

Tako je danas Jose poveo odabranu ekipu na utakmicu mladog tima Rome. Među odabranim društvom bio je i budući reprezentativac Bosne i Hercegovine Benjamin Tahirović (19), a scene s tribina oduševile su sve.

Jose i društvo su se šalili i smijali na tribinama. Privukli su veliku pažnju, a Posebni je dobio brojne pohvale za ono šta radi s mladim fudbalerima. Neki su ih nazvali i 'bandom' Josea Mourinha.

"Izgleda kao profesor koji je poveo đake na ekskurziju", jedan je u nizu pozitivnih komentara upućenih prema Joseu i igračima Rome.

Pored Tahirovića u društvu trenerske legende bili su još Cristian Volpato, Pietro Boer, Edoardo Bove i Nicola Zalewski.

Oglasi

Benjamin Tahirović donedavno je igrao za mladi tim Rome. Jose je prepoznao o kakvom potencijalu se radi i doveo ga je u prvi tim.

Za rimsku Vučicu već je odigrao pet utakmica. Mourinho o njemu priča u superlativima i nema dileme da će kod njega i dalje imati dosta šanse da se dokaže.

Međutim, lako bi se moglo desiti da do kraja prijelaznog roka Tahirović ode na posudbu kako bi dobio još veću minutažu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Kao njegov novi tim spominje se Salernitana. Tim iz Salerna rado bi vidio mladog bh. fudbalera u svojim redovima i vidjet ćemo hoće li on na kraju zaista otiči tamo.

Tahirovića ugovor s rimskom Vučicom veže do juna 2026. godine. Sjajni 19-godišnjak sigurno će imati šansu da se dokaže, posebno ako Jose ostane na čelu ekipe u narednim godinama.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi