Veliki skandal uzdrmao Italiju, iza svega stoje Romini navijači

Hitler u dresu Vučice

Veliki skandal uzdrmao Italiju, iza svega stoje Romini navijači

Edmir Škorić
Teme:

Neposredeno prije Dana sjećanja na holokaust, u Rimu se pojavilo na hiljade najljepnica Aldofa Hitlera u dresu Rome.

Ovog se petka u Italiji obilježava Dan sjećanja na holokaust. No, Rimljani, a naročito navijači Rome, doživjeli su popriličan šok dok su se šetali ulicama glavnog grada Italije.

Kako prenosi La Gazzetta dello Sport, hiljade naljepnica sa likom Adolfa Hitlera u dresu Rome otkriveno je u okrugu Trsta. Naljepnice su stavljane na izloge, bilborde, pa čak i semafore.
Gazzetta je ovaj čin nazvala sramotnim, navodeći da se radi o antisemitskom činu, s obzirom da se dogodio dan uoči pomenutog praznika.

Naljepnice sa nacističkim diktatorom izazvale su veliku pometnju u Rimu. Nije trebalo dugo da reaguju gradske institucije. O tome se prvi oglasio gradonačelnik Roberto Gualtieri, koji je oštro osudio incident.

"Naljepnice Hitlera u dresu AS Roma neprihvatljiva su sramota koja se dogodila neposredno prije Dana sjećanja na holokaust. Već smo preduzeli mjere da ih odmah uklonimo", napisao je na Twiteru.

Kako prenosi portal RomaToday, počinioci su navijači Rome. Posebno se sumnjiče ekstremno desničarske ultras grupe, koje često nose majice s natpisom "Rim nastavlja marš". Ovo je referenca na Marš na Rim, odnosno fašistički državni udar, nakon kojeg je vlast u Italiji preuzeo Benito Musolini.

Ove naljepnice kojima je centar Rima oblijepljen slabo koga ostavljaju ravnodušnim, a ipak najviše pogađa istinske navijače Vučice koja se ni kriva ni dužna našla na stubu srama.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inaeč, Roma Josea Mourinha sada je četvrta u italijanskoj Seriji A sa 37 bodova nakon 19 odigranih kola, a u nedjelju od 20:45 sati igra veliki derbi s vodećim Napolijem, koji je jako blizu da nakon 33 godine postane prvak Italije jer ima +12 u odnosu na Milan.

Što se Rome tiče, njen osnovni cilj je plasman u Evropu, a naročito Ligu prvaka. Sve to je Romi olakšano s obzirom da je Juventusu ranije oduzeto 15 bodova.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi