Chelsea još jednim spektakularnim transferom zaokružuje potrošnju na 500 miliona eura

Nevjerovatan podatak

Chelsea još jednim spektakularnim transferom zaokružuje potrošnju na 500 miliona eura

Esmer Oštraković

Čelnici Chelseaja jednostavno ne misle stati sa dovođenjem pojačanja, te će maksimalno iskoristiti posljednjih nekoliko dnaa prijelaznog roka.

Iako je u Chelsea u ovoj sezoni došlo čak 14 novih igrača, uprava ovog kluba do kraja prijelaznog roka dovest će barem još jedno pojačanje.

Radi se o desnom beku Lyona pod imenom Malo Gusto, a cijena po kojoj će doći u svoj novi klub jeste 40 miliona eura.

On se već danima dovodi u vezu sa prelaskom u London, a Chelsea je već poslao jednu zvaničnu ponudu za njega Lyonu.

Ipak, ona je odbijena jer ga francuski tim ne želi pustiti za cijenu manju od 40 miliona eura, te će uprava Chelseaja morati platiti toliko ako ga želi dovesti.

Oglasi

Gusto je ove sezone odigrao petnaest utakmica za Lyon, te je upisao jednu asistenciju, ali u Chelseaju su spremni dati veliki novac za njega.

On bi tako bio čak petnaesto pojačanje za Chelsea u ovoj sezoni za koje je plaćeno obeštećenje i nastavljen bi bio trend trošenja velikog novca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Samo u ovoj sezoni Leicesteru su platili 80 miliona eura za štopera Wesleyja Fofanu, 70 miliona eura Šahtaru za Mudryka, 65 miliona eura za Marca Cucurellu iz Brightona, 56 miliona eura Manchester Cityju za Sterlinga te po 38 miliona eura za Benoîta Badiashilea iz Monaca i Kalidoua Koulibalyja iz Napolija.

Ukoliko realizuju ovaj transfer značilo bi to da su potrošili nevjerovatnih 500 miliona eura na pojačanja ove sezone.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

crnoicrveno
Ugrozili bi FFP da je Puno Gusto, ovako obzirom da je Malo Gusto, nece hahahahahhaha
1 0
tarchi
I dalje ostaje misterija kako nisu ugrozili FFP?
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi