Džanan Musa ponovo je imao jako dobru rolu u pobjedi Real Madrida

Euroliga, 23. kolo

Nevjerovatni Mario Hezonja i odlični Džanan Musa za pobjedu Reala, veliki trijumf Partizana

Midhat Šljivak

Mario Hezonja i Džanan Musa odveli su Real Madrid do pobjede u Monacu u susretu 23. kola Eurolige. Bilo je 95:91 u korist Kraljeva iz Madrida

Real Madrid je u odličnoj utakmici uspio da pobijedi Monaco i da zadrži vrh tabele u Euroligi protiv sjajnog Monaca.

Duel ovih ekipa donio je dosta uzbuđenja. Od prve do posljednje minute bilo je veoma neizvjesno, a bosansko-hrvatska veza iz Reala na kraju je odlučila pobjednika.

Mario Hezonja odigrao utakmicu sezone u dresu Kraljeva. Hrvatski košarkaš je bio potpuno nezaustavljiv za protivnike i meč je završio s 30 poena, te po šest asistencija i skokova.

Još jedan odličan meč imao je i Džanan Musa. Reprezentativac Bosne i Hercegovine je za 22 minute na parketu ostvario učinak do 14 poena, pet asistencija i dva skoka.

Kod Monaca Mike James je završio meč s 23 poena i sedam asistencija, Okobo je dodao 16, a Diallo je ubacio 15 koševa.

Veliku pobjedu upisao je Partizan na gostovanju u Kaunasu gdje je savladan Žalgiris rezultatom 88:74.

Tim Željka Obradović odigrao je sjajan meč i na kraju je bez većih problema savladao litvanskog velikana s 14 poena razlike.

Vodili su crno-bijeli od prve do posljednje minute u ovom meču, a do trijumfa su ih vodili Papapetrou sa 17 i Punter s 14 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Brazdeikis je kod Žaligirsa bio jedini vrijedan spomena, a on je meč okončao sa 17 ubačenih poena.

Partizanu je ovo veoma bitan trijumf u borbi za plasman u doigravanje i beogradski velikan trenutno je na sedmom mjestu s omjerom od 12 pobjeda i11 poraza.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.