Džanan Musa može i s pola snage do jako dobrog učinka
Novi jako dobar nastup Džanana Muse u dresu Real Madrida

Novi trijumf Reala

Džanan Musa može i s pola snage do jako dobrog učinka

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrid savladali su večeras na svom parketu Panathinaikos rezultatom 83:68 u susretu 22. kola Eurolige uz još jednu solidnu partiju bh. košarkaša Džanana Muse.

Real Madrid je bez većih problema opravdao ulogu favorita u duelu protiv Panathinaikosa i lagano je stigao do 15. pobjede sezoni.

Kraljevi žestoko ulaze u utakmicu. Otvorili su je serijom 7:0, te su potpuno kontrolisali situaciju na parketu.

Prednost je išla u jednom trenutku i na plus 14, a nakon deset minuta igre bilo je jako dobrih 12 poena razlike 26:14 u korist Reala.

Razlika se u korist Reala povećavala tokom drugog perioda. Panathinaikos nije mogao ništa odbraniti, ubrzo je na semaforu bilo plus 21, a na odmor domaći košarkaši odlaze sa 18 poena prednosti, 48:30.

Gosti iz Atine nisu mogli da se vrate u igru u nastavku meča. Real je sigurno održavao prednost, ali je ipak malo spustio gas što je rezultovalo time da Pao dođe na samo minus 11 nakon tri dionice, 68:57.

Oglasi

Ipak, veliki preokret večeras u Madridu nije bio moguć. Real je trenutno mnogo kvalitetniji tim od grčkog velikana i bez problema je završio ovaj meč.

Džanan Musa odigrao je još jednu jako dobru partiju u dresu Reala. Bh. košarkaš je parketu proveo nešto više od 20 minuta i za to vrijeme je ubacio 12 poena (3/7 FG).

Ovom učinku reprezentativac Bosne i Hercegovine dodao je pet skokova i tri asistencije.

Yabusele je kod Reala bio najefikasniji sa 16 poena i sedam skokova, a na drugoj strani je Paris Lee ubacio 17 koševa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real Madrid je na vrhu Eurolige s učinkom od 15 pobjeda i sedam poraza, a isti učinak ima i Olympiaskos.

Panathinaikos je u donjem dijelu tabele Eurolige s učinkom od osam pobjeda i čak 14 poraza.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije