Partizan slavi, Zvezda tuguje, Olympiakos ponizio Fener

Utakmice Eurolige

Partizan slavi, Zvezda tuguje, Olympiakos ponizio Fener

E. Oštraković

Partizan i Crvena zvezda igrali su svoje utakmice u okviru 22. kola Eurolige. Partizan je upisao pobjedu, dok je Crvena zvezda upisala visok poraz.

Na domaćem terenu je ekipa Partizana ostvarila veoma veliku pobjedu od 21 razlike protiv ekipe Lyona, a konačan rezultat bio je 92:71.

Već nakon prve četvrtine vidjelo se u kom smjeru ide ova utakmica, a Partizan je tada imao prednost od 25:16 protiv svog protivnika.

Rasla je prednost Partizana iz napada u napad, te su na odmor otišli sa sjajnim vodstvom od četrnaest razlike, a bilo je 50:36.

U drugom poluvremenu Partizan je nastavio sa sjajnom igrom, te se u posljednju četvrtinu ušlo sa prednosti domaće ekipe od 25 razlike.

Uspjela je gostujuća ekipa u posljednjoj četvrtini tu razliku smanjiti na 21 razlike, te je utakmica završena sa 92:71.

Oglasi

Najbolji kod domaće ekipe bio je Punter koji je ubacio sedamnaest poena, dok su kod gostiju Fall i Pons ubacili po četrnaest poena.

Crvena zvezda upisala je visok poraz na gostovanju kod Virtusa. Od prve četvrtine je sve išlo protiv gostujuće ekipe.

Prva četvrtina pripala je ekipi Virtusa i to sa velikih šesnaest razlike, a na odmor se otišlo sa rezultatom 48:35.

Već tada je bilo jasno da će gosti teško izbjeći poraz, a u prilog im nije išla ni treća četvrtina koju nisu odigrali dobro.

U posljednjoj četvrtini su uspjeli malo ublažiti poraz, ali su svejedno izgubili, a konačan rezultat bio je 84:72.

Zanimljiva je trebala biti i utakmica između Fenerbahčea i Olympiakosa, ali su gosti sa dvadeset razlike slavili na ovom gostovanju.

U prvoj četvrtini Fener je uspio postići samo deset poena, te je već tada bilo jasno da su gosti dosta kvalitetnija ekipa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Prvo poluvrijeme završeno je vodstvom gostiju od 21 razlike, a rezultat je bio 30:51.

Drugi dio utakmice donio je istu sliku na terenu, te su gosti na kraju slavili sa 20 razlike, a konačan rezultat bio je 73:93.

Top Komentari

user1675182613
IGRAJ NAPADAJ PARTIZANE NAPADAJ!!!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi