Pružio dječaku ruku, a on htio biti mangup

Dječak htio posramiti Thiaga Silvu pred cijelim svijetom, ali reakcija Brazilca sve je oduševila!

Endin Čaušević

Fudbaleri Chelseaja igraju trenutno u gostima kod gradskog rivala West Hama utakmicu 23. kola engleskog Premiershipa. Pred početak ovog susreta u centru pažnje našao se Thiago Silva koji je imao zanimljivu situaciju s jednim dječakom u tunelu stadiona West Hama.

Chelsea igra fantastično na startu današnje utakmice i već sada je jasno kakva pojačanja je klub uspio da dovede u zimskom prelaznom roku, te da su ona zaista preporodila klub sa Stamford Bridgea.

Plavci već vode sa 1:0 protiv West Hama nakon što je u 16. minuti Joao Felix zatresao mrežu Fabianskog nakon magične asistencije koju je upisao Enzo Fernandez.

Međutim, West Ham je uspio iz prve prave akcije da se vrati u meč. U 28. minuti nakon centaršuta s desne strane loptu glavom na drugu stranu prebacio je Bowen, a na nju je natrčao Emerson Palmieri i pogodio za 1:1.

Ipak, detalj koji je obilježio dosadašnji dio utakmice londonskih rivala desio se još i prije početka meča u tunelu dok su se igrači dva tima spremali da izađu na teren.

Kako je to tradicija na većini utakmica dječaci iz akademije West Hama izašli su s igračima oba tima na teren, a jedan od njih imao je "prljav plan" kako da ponizi jednog od igrača Chelseaja.

Sudbina je htjela da to bude Thiago Silva koji je dječaku pružio ruku da se pozdravi s njim, ali je on to odbio i počeo mu se rugati čemu su se njegovi drugari počeli smijati, no nisu ni slutili kako će Brazilac reagovati.

Thiago Silva se nasmijao na taj potez ovog dječaka i odlučio je da uzvrati istom mjerom što je zbunilo dječake koji su ga samo posmatrali. Kasnije se ponovo našalio s njima, ali se nakon toga i pozdravio, te je oduševio sve svojom reakcijom.

Sličnu scenu gledali smo na Stamford Bridgeu prije više od 15 godina kada su igrali Chelsea i Liverpool.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tada je jedan od dječaka Chelseaja uradio istu stvari Stevenu Gerrardu koji mu je pružio ruku da se pozdrave, ali ga je on ismijao na isti način kao i danas što se desilo Thiagu Silvi.

Za razliku od Brazilca tada se na Gerrardovom licu vidjelo da nije baš sretan zbog onoga što je taj dječak uradio.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.