Magičan pas Enza Fernandeza i lopta kao "na tacni", a zatim rutinska završnica Joao Felixa

Chelsea vodi

Magičan pas Enza Fernandeza i lopta kao "na tacni", a zatim rutinska završnica Joao Felixa

Esmer Oštraković

U toku je utakmica 23. kola Premiershipa u kojoj je West Ham na svom stadionu dočekao ekipu Chelseaja, a nakon nešto manje od dvadeset minuta igre viđen je prvi gol.

Chelsea je na ovom susretu blagi favorit, jer je jasno da imaju bolji tim od svog domaćina, ali nisu u dobroj formi u posljednje vrijeme.

Uprkos tome, ekipi Chelseaja je potrebna pobjeda kako bi počeli hvatati priključak sa ekipama koje se bore za izlazak u Ligu prvaka u narednoj sezoni.

Sa druge strane West Ham se grčevito bori za opstanak i svaki kiks bi za ovu ekipi mogao značiti pad u zonu koja iznači ispadanje iz lige.

U prvih petnaest minuta ovog susreta nije bilo uzbuđenja, ali je zato u 16. minuti gostujuća ekipa došla do vodstva.

Mudryk se izborio za jednu loptu, ona je došla do Enza Fernandeza koji je odlučio da pokaže svu svoju magiju koju posjeduje.

Oglasi

Primio je Enzo loptu, a onda se okrenuo i fenomenalno asistirao Joao Felixu, koji je postigao gol i doveo svoju ekip u vodstvo.

Gol Felixa možete pogledati OVDJE.

Samo sedam minuta kasnije na semaforu je bilo 0:2, ali je gol Chelseaja ovaj put ponište. Havertz je zatresao mrežu domaće ekipe, ali ništa od gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ljut je bio Havertz zbog odluke sudaca, ali jasno je da sada nema grešaka jer se svaki gol provjerava VAR tehnologijom.

Jasno je da se West Ham na ovoj utakmici neće predati tako lako jer su i njima bodovi prijeko potrebni u borbi za ostanak u ligi.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi