"On 70 miliona? Pa, niko ga više ne želi gledati"
Marc Cucurella nije ni sanjao da će nakon samo godinu dana u Engleskoj obući dres Chelseaja (Foto: EPA)

Legenda žestoko o španskom beku

"On 70 miliona? Pa, niko ga više ne želi gledati"

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea je u ljeto prošle godine napravio iznenađujući transfer. Španac Marc Cucurella (24) plaćen je ekipi Brightona čak 65 miliona eura, no za nekadašnjeg fudbalera Plavaca i reprezentativca Francuske Franka Leboeufa, on je čovjek koji je zalutao na Stamford Bridge.

Marc Cucurella je u augustu 2022. godine iznenađujuće završio na Stamford Bridgeu. Španski lijevi bek prešao je iz Brightona u Chelsea za 65 miliona eura i mnogi su ostali nevjerici zbog cifre koja je izdvojena za ovog fudbalera.

Nekadašnji fudbaler Chelseaja i reprezentativac Francuske Frank Leboeuf ne može da vjeruje da je njegov bivši klub platio toliko novca za čovjeka koji, po njegovim riječima, nije nivo za Premier ligu.

Leboeuf je izuzetno kritičan prema 24-godišnjem beku. Smatra da nema šta tražiti u Chelseaju.

"Nadam se da će se Reece James i Ben Chilwell što prije oporaviti i vratiti u formi jer su nam potrebni. Niko više ne želi gledati Cucurellu", rekao je Frank Leboeuf i nastavlja.

"Uz svo poštovanje prema njemu jer ga ne poznajem, Cucurella nije dovoljno dobar igrač za Chelsea. To je sasvim jednostavno. Ludo je to što su ga platili 60-70 miliona. Svi vide da on nije igrač za ovaj nivo fudbala", rekao je nekadašnji defanzivac.

Oglasi

Španski fudbaler je ove sezone nastupio u 24 utakmice za londonske Plavce. Nije se previše istakao i upisao je skromne dvije asistencije uz popriličan broj grešaka u defanzivnoj igri.

Ovaj 24-godišnji lijevi bek karijeru je počeo u omladinskim selekcijama Espanyola. Vrlo brzo ga je zapazila Barcelona i postao je dio čuvene La Masije.

Šansu u prvom timu n ikada nije dobio. Igrao je za B tim, a zatim je nastupao za SD Eibar i Getafe. U Engleskoj je od augusta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tada ga je Brighton Getafeu platio 18 miliona eura. Samo godinu dana kasnije prodat je za 65 miliona eura i rukovodstvo ovog kluba radi zaista sjajan posao.

Frank Leboeuf je s druge strane nekadašanja zvijezda francuskog fudbala. Za nacionalni tim odigrao je 50 utakmica, a u karijeri je nastupao za Laval, Strasbourg, Chelsea, Marseille, Al Sadd i Al Wakrah.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi