Atletico odredio odredio visinu obeštećenja za Felixa i sve šokirao

Neće ga se lako odreći

Atletico odredio odredio visinu obeštećenja za Felixa i sve šokirao

Samir Mlaćo
Atletico Madrid je odredio cijenu za Joaoa Felixa koji je trenutno na posudbi u Chelseaju. Ko želi otkupiti njegov ugovor morat će dati pravo bogatstvo.

Radi se o cifri od 140 miliona eura.Tako bar prenosi Mundo Deportivo koji navodi da se u Atleticu neće lako odreći njegovih usluga.

Trenutno je Atletico na četvrtom mjestu i ima velike planove za novu sezonu, a mnogo toga će zavisiti i od samog Felixa. On je imao problema sa trenerom Diegom Simeoneom i zbog toga je odlučio da ide na posudbu.

Navodno, on se i ne želi vratiti u Atletico ukoliko trener ostane Simeone.

"Chelsea je jedan od najvećih timova na svijetu i nadam se da ću im pomoći da dođu do ciljeva. Sretan sam što sam ovdje i uzbuđen sam što ću igrati na Stamford Bridgeu", rekao je portugalski fudbaler nakon odlaska u Englesku.

Joao Felix je igrač madridskog Atletica postao 2019. godine. Plaćen je 126 miliona eura, ali se nije najbolje uklopio u potpuno defanzivni sistem igre kojeg preferira trener Jorgandžija Diego Simeone.

Oglasi

Zbog toga je često bio izložen ogromnim kritikama. Jasno je i njemu bilo da više nema šta tražiti na Wanda Metropolitano stadionu i odlučio se na odlazak.

Joao Felix je za Atletico odigrao ukupno 131 utakmicu i postigao je 34 pogotka. S ovim klubom osvojio je trofej prvaka 2021. godine.

Talentovani fudbaler je proizvod poznate škole Benfice iz Lisabona koja godinama unazad proizvodi zaista fantastične fudbalere i pravi ogromne transfera.

Joao Felix je ipak neko od koga se mnogo više očekivalo. Međutim, pogrešan izbor kluba ga je koštao i sada mora ponovo graditi ime i status.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je bez obzira na sve standardan član reprezentacije Portugala za koju je u 28 odigranih utakmica postigao četiri pogotka.

Važeći ugovor sa Atleticom ima do ljeta 2027. godine.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi