Utakmica završena bez pobjednika

Uzalud su potrošeni silni milioni: West Ham zaustavio "moćni" Chelsea

Esmer Oštraković

Utakmicu 23. kola Premiershipa odigrali su West Ham i Chelsea, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka pobjednika nije bilo, te je utakmica završena rezultatom 1:1.

Gosti su bili apsolutni favoriti. Naravno razog za to jest ogroman novac koji su potrošili u januarskom prijelaznom roku, ali i činjenica da je West Ham dosta lošije plasiran na tabeli.

Chelseaju je bila potrebna pobjeda kako bi uhvatili priključak sa ekipama koje se bore za nastup u Ligi prvaka u narednoj sezoni, ali nisu je uspjeli ostvariti.

Nešto više zadovoljni mogu biti domaći nogometaši kojima je današnji bod jako dobar obzirom da se oni bore za ostanak u ligi.

U prvih petnaest minuta nije bilo nekih većih uzbuđenja, a prvi gol viđen je u 16. minuti utakmice i to u mreži domaće ekipe.

Mudryk je ukrao jednu loptu u oapsnoj zoni, dodao do Enza Fernandeza koji je majstorski asistirao Joao Felixu, a ovaj je pogodio za 0:1.

Ipak, Emerson je u 28. minuti postigao gol i poravnao rezultat, a na kraju utakmice se ispostavilo da je tada postavljen i konačan rezultat.

Cheslea je u prvom poluvremenu postigao još dva gola, ali su oba poništena nakon reakcije iz VAR sobe zbog nedozvoljene pozicije.

Postigao je i West Ham gol u 82. minuti utakmice preko Souceka, ali je i ovaj gol poništen nakon asistencije iz VAR sobe, također zbog nedozvoljene pozicije.

Mnogo se govorilo u uvodu ove utakmice da bi Graham Potter mogao dobiti otkaz ukoliko ne ostvari pobjedu na ovom susretu, te ostaje da vidimo da li će se to stvarni i desiti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea se sada nalazi na devetom mjestu sa 31 bodom i velike su šanse da će nakon ovog biti i lošije plasirani jer ih Liverpool može prestići. Ono što je gore po njih jeste da su još dalje od borbe za četvrto mjesto i plasman u Ligu prvaka.

Sa druge strane West Ham se sada nalazi na 15. mjestu sa 20 osvojenih bodova, te nastavljaju svoju borbu za ostankom u ligi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.