Susreti osmine finala se igraju za vikend

Velika promjena pravila u Kupu Bosne i Hercegovine

Samir Mlaćo
Za vikend se igraju susreti osmine finala Kupa naše zemlje. Sigurno da očekujemo nova uzbuđenja, a od ove sezone tu je i novo pravilo za nogometaše.

Naime, nogometaši koji su u prvom dijelu sezone igrali Kup mečeve za neki tim, a zatim u prelaznom roku promijenili klub mogu nastupati u istom takmičenju u novoj sredini.

Tako će npr. Andrija Drljo moći da nosi dres Željezničara u nastavku takmičenja Kupa naše zemlje, iako je upisao nešto više od pola sata u duelu Zrinjskog protiv Zvijezde 09.

Ranije je pravilo bilo takvo da nogometaši nisu mogli nastupiti u Kupu naše zemlje u nekom drugom klubu, te je ova vijest svakako sjajna za njih, ali i za njihove nove klubove.

Šest utakmica Kupa u tv prenosu

Četiri utakmice osmine finala Kupa BiH na rasporedu su u subotu, a također četiri meča će se igrati u nedjelju.

Od osam utakmica čak njih šest će biti u direktnom prenosu na Areni Sport. Program počinje već u subotu od 13 sati kada će se u Prijedoru sastati Rudar i banjalučki Borac, a taj meč će biti u direktnom prenosu.

U subotu će se igrati još tri meča. Od 14 sati sastaju se u Gradačcu ekipa Zvijezde i Rudara iz Kaknja, a ova utakmica neće biti u centru pažnje.

Istog dana će na Grbavici snage odmjeriti Željezničar i Leotar. Ovaj meč će se igrati od 16 sati i bit će u direktnom prenosu. U subotu program se završava utakmicom u Mostaru između Veleža i Posušja koja će također biti u direktnom prenosu.

U nedjelju se mečevi također igraju u istim terminima. Program počinje utakmicom u Čitluku gdje se sastaju Zrinjski i Laktaši, te ćete i ovu utakmicu moći pratiti u direktnom prenosu.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Od 14 sati u nedjelju će igrati Sloboda i Sloga bez direktnog prenosa. Od 16 sati očekuje nas duel Čelika i Radnika na Bilinom polju, a za ovaj meč je osiguran direktan prenos.

I na kraju program osmine finala Kupa BiH za nedjelju završava se utakmicom između Širokog Brijega i Tuzla Cityja. Utakmica na Pecari igra se od 18:30 sati uz direktan prenos.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.