Poznato gdje će igrati Igman i Željezničar u prvom kolu nastavka sezone?

Očekuje se zvanična potvrda

Poznato gdje će igrati Igman i Željezničar u prvom kolu nastavka sezone?

Samir Mlaćo
Nakon susreta osmine finala Kupa naše zemlje koji se igraju za vikend, već narednog vikenda nastavlja se prvenstvo u Premijer ligi.

Igraju se susreti 20. kola, a još uvijek nije poznato da li će utakmice biti igrane i na stadionima na kojima je u proteklom periodu došlo do renoviranja travnjaka te određenih radova na samoj infrastrukturi.

To se prije svega odnosi na stadion Asim Ferhatović Hase, a derbi u 20. kolu igraju Sarajevo i Zrinjski. Susret prema svemu sudeći neće biti odigran u Sarajevu.

Radno je i na stadionu FK Igman Konjic. Mnogo posla je bilo pred čelnicima Igmana koji žele da njihov klub susrete nastavka sezone igra u svom gradu. Podsjetimo, Igman je u prvom dijelu sezone bio domaćin u Doboju kod Kaknja.

Igman u prvom kolu nastavka sezone dočekuje FK Željezničar i očekuje se odluka organa NS BiH. Oni će odlučiti da li Gradski stadion u Konjicu ispunjava sve uslove za premijerligaške utakmice, a kako saznajemo Igman je kao rezervnu varijantu prijavio stadionu Rođeni u Mostaru.

Prema trenutnom planu, o čemu su kako saznajemo upoznati klubovi, meč Igmana i Željezničara biće odigran u subotu (25.02.) od 13 sati u Konjicu.

Oglasi

Opis nije dostupan.

Očekuje se i zvanična potvrda, no jasno je da će ukoliko tako i bude, tribine stadiona u Konjicu biti ispunjene do posljednjeg mjesta. Pravu invaziju će sigurno napraviti i navijači Željezničara koji se nadaju da će njihov tim u nastavku sezone startati pobjedom.

Na drugoj strani, Igman se igrački pojačao, na klupu je stigao iskusni Husref Musemić i u Konjicu imaju jasan cilj – opstanak u ligi.

Igman u ovaj meč ulazi sa posljednje pozicije i samo 17 osvojenih bodova, dok je Željezničar četvrtoplasirani i ima na svom kontu 29 bodova. Plavi sa Grbavice imaju i utakmicu manje i to protiv gradskog rivala FK Sarajevo.

U 20. kolu Premijer lige sastaju se još Sloga Doboj – Sloboda, HŠK Posušje – FK Leotar, FK Borac – NK Široki Brijeg i FK Tuzla City – FK Velež.

Oglasi

Podsjetimo, za vikend se igraju susreti osmine finala Kupa BiH.

Četiri utakmice osmine finala Kupa BiH na rasporedu su u subotu, a također četiri meča će se igrati u nedjelju.

Od osam utakmica čak njih šest će biti u direktnom prenosu na Areni Sport. Program počinje već u subotu od 13 sati kada će se u Prijedoru sastati Rudar i banjalučki Borac, a taj meč će biti u direktnom prenosu.

U subotu će se igrati još tri meča. Od 14 sati sastaju se u Gradačcu ekipa Zvijezde i Rudara iz Kaknja, a ova utakmica neće biti u centru pažnje.

Istog dana će na Grbavici snage odmjeriti Željezničar i Leotar. Ovaj meč će se igrati od 16 sati i bit će u direktnom prenosu. U subotu program se završava utakmicom u Mostaru između Veleža i Posušja koja će također biti u direktnom prenosu.

U nedjelju se mečevi također igraju u istim terminima. Program počinje utakmicom u Čitluku gdje se sastaju Zrinjski i Laktaši, te ćete i ovu utakmicu moći pratiti u direktnom prenosu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Od 14 sati u nedjelju će igrati Sloboda i Sloga bez direktnog prenosa. Od 16 sati očekuje nas duel Čelika i Radnika na Bilinom polju, a za ovaj meč je osiguran direktan prenos.

I na kraju program osmine finala Kupa BiH za nedjelju završava se utakmicom između Širokog Brijega i Tuzla Cityja. Utakmica na Pecari igra se od 18:30 sati uz direktan prenos.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

zeljovac21
Izbaciti Leotar , pa napuniti stadion u Konjicu ! moSa ljoŽe !!!!
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi