Italijanski stručnjak Roberto De Zerbi sjajnim radom u Brightonu je privukao ogromnu pažnju na sebe (Foto: EPA)

Ponovo kucaju na vrata Brightona

Chelsea mijenja menadžera uz još jednu nevjerovatnu odluku

Midhat Šljivak

Londonski Chelsea igra katastrofalnu sezonu u kojoj je novo rukovodstvo kluba odlučilo da smijeni Thomasa Tuchela i na njegovo mjesto postavi Grahama Pottera. Međutim, ni ovaj stručnjak nije donio ništa novo na Stamford Bridge i uveliko se priča o njegovom dolasku. Bizarnost je što bi Chelsea rado na klupi vidio ponovo čovjeka koji vodi Brighton, a to je Italijan Roberto De Zerbi.

Chelsea igra zaista katastrofalno ove sezone. Nije pomogao ni dolazak Grahama Pottera na klupu umjesto Thomasa Tuchela, pa se već spominje da bi 47-godišnjak mogao dobiti otkaz.

Potter na klupi Plavaca ima učinak od devet pobjeda, 10 poraza i sedam neriješenih utakmica. Skroman je to učinak za Chelsea i neće biti nikakvo iznenađenje ako ovaj stručnjak postane bivši na kraju sezone.

Njegova zamjena mogao bi ponovo biti menadžer Brightona. Nakon što su im uzeli Pottera, Plavci sada ozbiljno razmišljaju o angažovanju italijanskog stručnjaka Roberta De Zerbija.

Ovaj 43-godišnjak iza sebe ima jako lijepu trenersku karijeru. Zamijenio je upravo Pottera na klupi Brightona u septembru prošle godine i zaista na odličan način vodi ovaj klub.

To je privuklu pažnju čelnika Chelseaja. Neće biti iznenađenje ako ponovo Todd Boehly pokuca na vrata Brightona i ako dovede De Zerbija na klupu svog posrnulog tima.

De Zerbi se pored Chelseaja povezuje i s Juventusom. Navodno ga torinski tim želi angažovati umjesto Massimiliana Allegrija i bit će interesantno vidjeti hoće li 43-godišnji Italijan napustiti Brighton.

Roberto De Zerbi je prije dolaska u Brighton radio kao trener ukrajinskog Shakhtara iz Donetska, a ranije je fenomenalne rezultate pravio s ekipom Sassuola.

Njegov ofanzivni pristup fudbalu privukao je mnoge, a ranije je još vodio Benevento, Palermo i Foggiju.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je trenutno na 10. mjestu tabele Premiershipa. Klub gotovo izvjesno neće igrati Evropu naredne sezone i to je svakako veliki udarac za Plavce.

Vlasnik Todd Boehly je uložio više od pola milijarde eura u pojačanja. Za sada se ništa nije isplatilo i velikan sa Stamford Bridgea je u ogromnom problemu i kao da u ovom klubu odjednom niko ne zna šta da se radi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.