Novi udarac za Chelsea
Poznato je koliko će s terena izbivati Thiago Silva.

Silva povrijeđen

Novi udarac za Chelsea

Eldar Ganibegović

Ionako neprepoznatljivi i loš Chelsea zadesio je novi problem. Povrijeđen je kapiten Thiago Silva i poznato je koliko ga nećemo gledati na terenu.

Chelsea je ove sezone neprepoznataljiv. Tim ima samo jednu pobjedu u 2023. godini, deseti je u ligi i na pragu ispadanja u osmini finala Lige prvaka.

Sada ih je zadesila nova nesreća u vidu povrede kapitena Thiaga Silve. On se povrijedio u nedjeljnom meču protiv Tottenhama.

Engleska štampa objavila je jutros da je Brazilac povrijedio ligamente koljena u 19. minuti meča protiv Tottenhama u 25. kolu Premiershipa.

Povredu je potvrdila i uprava Chelseaja, ali suiz kluba izbjegli da daju informaciju kada se očekuje Brazilčev povratak na teren. 

Nakon što su uradili magnetnu rezonancu, doktori su procijenili da će period pauze Silve biti oko šest sedmica, prenosi Daily Mail.

Oglasi

Jasno je da je ovo veliki udarac za Chelsea, te da je Thiago Silva, uprkos godinama koje ima, jedan od najvažnijih igrača bivšeg prvaka Evrope.

Graham Potter je priznao da je razočaran rezultatom protiv Tottenhama, iako vjeruje da je njegova ekipa dobro igrala u prvom poluvremenu.

Ipak, trener Chelseaja smatra da je gol primljen na startu drugog poluvremena "pokosio noge" igračima, koji više nisu imali potrebnu snagu da se vrate u igru.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Bila je to tijesna utakmica. Vjerovatno smo bili bolja ekipa u prvih 20 minuta, ali onda su oni ušli u igru. Sve u svemu, bili smo zadovoljni kako je proteklo prvo poluvrijeme, ali gol koji smo primili na početku drugog poluvremena nam je to jako otežao", mišljenja je Potter.

Navijači imaju sve manje i manje strpljenja za ovog stručnjaka i traže njegov odlazak, a povreda Silve će mu sigurno samo još otežati posao na klupi Plavaca iz Londona. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi