Kane i društvo se poigrali sa skupo plaćenim zvijezdama Chelseaja!

Tottenham slavio u derbiju

Kane i društvo se poigrali sa skupo plaćenim zvijezdama Chelseaja!

E. Oštraković

Derbi susret 25. kola Premiershipa odigrali su Tottenham i Chelsea, a pobjedu od 2:0 ostvarila je domaća ekipa.

Prvo poluvrijeme bilo je veoma dobro, a jedino su nedostajali golovi. Najviše naboja viđeno je na samom kraju prvog dijela utakmice.

Havertz je oštro startao na Richarlisona, a onda i Ziyech, nakon čega je Brazilac ušao u verbalni sukob s Marokancem.

Ubrzo su se stvari zakuhale, pritrčali su i ostali igrači, a u jednom trenutku Ziyech je ošamario Emersona.

Sudija Stuart Attwell mu je najprije pokazao direktan crveni karton, no onda je reagovoa VAR, sudija je pogledao snimak ponovo i neočekivano poništio odluku. Umjesto crvenog, Ziyech je dobio žuti karton.

Drugo poluvrijeme ekipa Tottenhama otvorila je na najbolji mogući način, ali svemu je kumovala velika greška odbrane Chelseaja.

Oglasi

Naime, nakon što je Kepa odbranio udarac domaće fudbalera, umjesto da pusti svog golmana da pokupi loptu, igrač Chelseaja ispucava loptu pravo na nogu Skippu.

Skipp je odlučio da oproba svoj udarac, a upravo to je bila fenomenalna odluka jer je postigao zaista prelijep pogodak.

Do kraja utakmice viđen je još jedan gol. Igrala se 82. minuta utakmice, Dier je upisao asistenciju, a gol je postigao Kane.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Tottenham je nakon ove pobjede ostao na četvrtom mjestu na tabeli sa 45 osvojenih bodova, te nastavljaju borbu za nastup u Ligi prvaka u narednoj sezoni.

Sa druge strane Chelsea je nastavio sa očajnim partijama, te su upisali novi poraz i nalaze se na 10. mjestu sa 31 osvojenim bodom.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Zanima me da li neko stvarno prati ovu smijuriju od lige, koju su nasi ''novinari'' proglasili za jednu od najzanimljivijih i kofol najkvalitetnijih liga???
1 4
nakopitam
@Chelsea1 spanska svabsa zabarska talijanska arapska argentinska braxilska itd ird itd
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi