Inter bi trebao Dijamantu ponuditi novi ugovor, no ponuda iz Amerike sigurno je primamljiva i Amri, te je finansijski bolja od one koju može dati viceprvak Italije.

Dijamantu na ljeto ističe ugovor s Interom

Inter sprema novi ugovor, ali Džeki stiže ponuda koja bi mogla obradovati Amru

Eldar Ganibegović

Edin Džeko za 15 dana puni 37 godina, ali je svejedno i dalje glavni stub reprezentacije Bosne i Hercegovine i ponajbolji igrač milanskog Intera, viceprvaka Italije. Na ljeto mu ističe ugovor, a gdje će nastaviti karijeru?

U ljeto 2021. godine Edin Džeko je iz Rome prešao u Inter. S milanskim timom je potpisao ugovor na dvije sezone i on ističe koncem juna, odnosno na kraju ove sezone.

Dijamant je za skoro dvije godine u dresu Intera postao jedan od najbitnijih i najbojih igrača ovog tima, a nakon šest godina u Romi stigao je i do nekoliko trofeja u Italiji.

Nakon što je bio prvak Njemačke i Engleske, još uvijek čeka na Scudetto, no osvojio je dva italijanska Superkupa i jedan kup, te je još u igri da ga osvoji i ove sezone jer u polufinalu Inter igra dvomeč s Juventusom.

Napoli je već skoro obezbijedio titulu prvaka Italije, dok je Inter na dobrom putu da se plasira u četvrtfinale Lige prvaka i u igri su i za ovaj trofej što bi definitivno bila kruna karijere našeg Džeke.

Ugledni italijanski list, La Gazzetta dello Sport, danas piše o nastavku karijere Edina Džeke i na stolu su, čini se, dvije opcije.

Kako je pomenuti medij prenio, Inter je spreman da ponudi Džeki novi ugovor na ljeto (1+1), ali uz smanjenje plate koja trenutno iznosi oko pet i po miliona eura godišnje.

Također, za usluge Dijamanta su zainteresovani i pojedini klubovi iz MLS lige. Oni navodno mogu da ponude dosta više novca od Intera, a ova je ponuda svakako zanimljiva i zbog njegove porodice.

Naime, Amra Džeko, Edinova supruga, itekako je vezana za SAD jer je manekensku karijeru provela u Los Angelesu, a upravo u ovom kalifornijskom gradu sada studira njena kćerka Sofia Vicentijević.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ostaje da sačekamo ljeto i da vidimo gdje će Džeko nastaviti karijeri. Sudeći po njegovom stasu i formi, jasno je da u njegovim nogama ima još potencijala za igrati na najvećem nivou.

Ono što je najbitnije trenutno jeste to da zdrav dočeka okupljanje reprezentacije Bosne i Hercegovine za 20 dana i odigra na najboljem mogućem nivou uvodne utakmice kvalifikacija za EURO protiv Islanda i Slovačke. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.