Marotta odredio Lukakuovu sudbinu, stigla je i "opomena" za Džeku!

Inter mijenja napadače?

Marotta odredio Lukakuovu sudbinu, stigla je i "opomena" za Džeku!

A. Čaušević

Giuseppe Marotta, sportski direktor Intera, govorio je o ekipi za narednu sezonu. Dotakao se Romelua Lukaku, ali igrača kojim ističe ugovor, među kojim je i Edin Džeko.

Inter je za vikend izgubio od Bologne čime je zakomplikovao svoju borbu za Ligu prvaka. Napadači, ali i cijela ekipa su zakazali.

Romelu Lukaku je bio starter sa Lautorom Martinezom, dok je u nastavku u igru umjesto Belgijanca ušao Edin Džeko koji također nije uspio probuditi ekipu.

Dan nakon poraza o budućnosti ekipe govorio je Marotta koji se dotakao Lukakua i na neki način otkrio njegovu budućnost.

"Rano je govoriti da li će Lukaku ostat. U junu će se vratiti u Chelsea, onda će se otvoriti novi scenarij i vidjet ćemo šta će biti."

"On želi ostati, ali vidjet ćemo da li ćemo moći isposlovati njegov povratak i naredne sezone", dodao je Marotta.

Oglasi

Iskusni sportski radnik se dotakao i igrača koji na kraju sezone postaju slobodni. Među njima je između ostalih i Džeko.

"Što se tiče srčanosti sigurno su svi igrači za potvrditi i produžiti saradanju, ali treba napraviti racionalni izbor i vidjeti da li će s njihovim ostankom ekipa ostati konkurentna."

Džeko je svojim sjajnim igrama zaslužio produženje ugovora, međutim potvrde o nastavku saradnje Dijamanta i Nerazzurra još uvijek nema.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ranije se spominjalo da je produženje ugovora između Intera i Džeke stvar formalnosti, čak su mediji u javnost iznosili i detalje novog ugovora na godinu plus godinu uz platu od 3.5 miliona.

Osim Džeki na kraju sezone još ističu ugovori Milanu Skriniaru koji je već dogovorio sve sa PSG-om, zatim Stefanu de Vriju, Robertu Gagliardiniju, Francescu Acerbiju, Danilu D'Ambrosiju i Samiru Handanoviču.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi