Inter opet poražen na Renato Dall'Ari, Liga prvaka polako dolazi pod znak pitanja!
Bologna slavila protiv očajnog Intera.

Viceprvak Italije igra toplo-hladno

Inter opet poražen na Renato Dall'Ari, Liga prvaka polako dolazi pod znak pitanja!

E. Ganibegović

U okviru 24. kola italijanske Serije A na Renato Dall'Ara stadionu sastali su se Bologna i Inter, a domaći tim osvojio je sva tri boda protiv viceprvaka Italije pobijedivši 1:0. 

Prvo veliko uzbuđenje na utakmici vidjeli smo u 12. minuti. Barrow je pogodio mrežu Intera, ali je nakon nekoliko minuta VAR poništio pogodak zbogo fsajda.

Tri minute nakon toga Soriano je s ivice kaznenog prostora snažno šutirao, ali pogodio samo prečku gola na kojem stoji Onana.

To je bilo sve vrijedno pomena iz prvih 45 minuta, da bismo na otvaranju drugog, tačnije u 56. minuti, prvo uzbuđenje vidjeli u vidu toga što je Inter tražio penal i nije ga dobio.

Umjesto Romelua Lukakua u 64. minuti ulazi Edin Džeko i odmah nakon nekoliko minuta se nalazi u najboljoj šansi, no njegov šut iz voleja brani Skorupski.

Nismo dugo čekali na odgovor Bologne. Prvo je Barrow propustio još jednu šansu, da bi u 76. minuti Orsolini pogodio za vodstvo i pobjedu domaćina.

Oglasi

Podsjetimo, Inter je u aprilu poražen na ovom stadionu i krajem aprila prošle godine u zaostaloj utakmici 20. kola, te su mnogi mišljenja da je upravo taj poraz koštao Inter na kraju i titule prvaka Italije. 

Sada je već svima jasno da Inter neće osvojiti titulu prvaka Italije, no ovim porazom je sebi zakomplikovao situaciju na drugom mjestu.

Poslije današnjeg poraza izabranici Simonea Inzaghija imaju 47 bodova i utakmicu više od Rome i Milana koji imaju po tri boda manje.

Nije daleko niti peti Lazio s 42 boda, pa ni Atalanta s 41, jer i oni imaju utakmicu manje od Neroazura. Bologna je nakon ove pobjede sedma s 35 bodova.

U narednom kolu Inter će na svom stadionu dočekati Lecce, dok će Bologna u goste kod ekipe Torina.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 24. kolo:

Bologna - Inter 1:0 (Orsolini 78')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi