Na njih se više ne računa

Ovo je lista otpisanih igrača Chelseaja: Sve zvijezda do zvijezde, ali šta im vrijedi

Edmir Škorić
Teme:

Kai Havertz, Hakim Ziyech, Mason Mount i Pierre-Emerick Aubameyang su samo neki su od igrača koji bi mogli napustiti Chelsea u ljetnom prijelaznom roku.

Chelsea je potrošio preko 600 miliona eura u posljednja dva prijelazna roka. Klub čiji je vlasnik Todd Boehly doveo je, između ostalih, igrače kao što su Enzo Fernandez, Mykhailo Mudryk, Wesley Fofana, Raheem Sterling i Kalidou Koulibaly. Unatoč tolikom ulaganju, Chelsea nije u vrhu Premier lige.

Ekipa koju vodi Graham Potter tone sve dublje, iako je utisak malo poravila današnja pobjeda nad Leedsom (1:0) u Premier ligi.

Istovremeno, Plavce čeka težak uzvrat protiv Borussije Dortmund u osmini finala Lige prvaka, nakon što su u Dortmundu poraženi sa 1:0.

Španski dnevnik Sport javlja da će Barcelona pratiti akcije Chelseaja u ljetnom prijelaznom roku dok klub prodaje igrače. Todd Boehly želi skratiti roster i riješiti se igrača koji imaju dvogodišnje ili manje ugovore s Chelseajem.

Prema The Telegraphu, grupa uključuje: Christian Pulisic, koji je cijenjen u mnogim evropskim klubovima, mogao bi razmisliti o odlasku iz kluba. Novinari spominju i N'Goloa Kantea, kojem ugovor istječe na kraju ove sezone, no ima mnogo naznaka da će se na kraju ipak produžiti njegov ugovor.

Sudbinu Christiana Pulisica mogao bi podijeliti i Mason Mount koji zbog velikih financijskih potreba nije produžio ugovor s Chelseajem (trenutni je do juna 2024.). Liverpool će pokušati iskoristiti ovu situaciju.

Kai Havertz i Kepa Arrizabalaga također nisu sigurni u svoju budućnost. Prodaja oba igrača tokom ljeta omogućila bi Chelseaju da ostvari značajnu zaradu, kao i da uravnoteži ove poteze u knjigama. Chelsea je također dao zeleno svjetlo odlasku Pierre-Emericka Aubameyanga, Conora Gallaghera i Hakima Ziyecha.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Chelsea je prekinuo katastrofalan niz i nakon dva mjeseca dobio prvu utakmicu u Premier ligi. Momčad Grahama Pottera pobijedila je Leeds United rezultatom 1:0 golom Wesleyja Fofane.

Chelsea je unatoč pobjedi ostao na desetom mjestu i daleko je od mjesta koje jamči plasman u Ligu prvaka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.