Boehly više ne može da trpi: Potter "leti", dva velika imena u trci za nasljednika!
Graham Potter je na klupi Chelseaja ove godine ostvario samo jednu pobjedu i strpljenje čelnika londonskog kluba je pri kraju.

Chelsea uskoro s novim trenerom?

Boehly više ne može da trpi: Potter "leti", dva velika imena u trci za nasljednika!

E. Ganibegović

Chelsea je ove sezone blago rečeno užasan, naročito od početka 2023. godine. U tekućoj godini londonski tim je ostvario samo jednu pobjedu. Strpljenje navijača je odavno prestalo, dok je kod Todda Boehlyja, vlasnika Chelseaja, pri kraju.

Dvostruki prvak Evrope, Chelsea, ove sezone bi mogao dobiti i trećeg trenera. Thomas Tuchel je otpušten početkom sezone nakon poraza u Zagrebu od Dinama, a uskoro bi bivši mogao biti i Graham Potter.

Iako je prije samo petnaestak dana Chelsea pružio podršku Potteru nakon poraza 0:1 od Southamptona, čini se da su izgubili strpljenje nakon još nekoliko loših rezultata.

Kako prenose strani mediji, otkaz bivšem menadžeru Brightona se sprema, a poznata su i imena koja su u opticaju kada je u pitanju njegov nasljednik.

Mediji u Velikoj Britaniji pišu kako su dva najozbiljnija kandidata za klupu Chelseaja u ovom momentu Zinedine Zidane i Luis Enrique, koji su trenutno bez posla.

Francuz je slobodan od 2021. godine kada je napustio klupu Real Madrida, dok je Luis Enrique bez posla nakon što je ispao sa Španijom u osmini finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Oglasi

Poznato je da je Zidaneova želja bila da postane selektor Francuske, no na to će morati pričekati jer je produžen ugovor Didieru Deschampsu, dok se ime Luisa Enriquea povezuje i s Atletico Madridom.

Chelsea je ove godine na 11 utakmica ostvario samo jednu pobjedu i to minimalnu protiv Crystal Palacea, te je postigao samo četiri gola.

Koliko su očajni u fazi napada, dovoljno govori podatak da je Real Madrid za 46 minuta u Engleskoj postigao više golova (5), nego Chelsea od početka ove godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Posljednji gol Chelsea je postigao još 11. februara u remiju protiv West Ham Uniteda, a dva gola su postigli na jednoj utakmici posljednji put 27. decembra u domaćoj pobjedi protiv Bournemoutha (2:0).

Ispao je već Chelsea iz engleskih kupova, u Premier ligi je na 10. mjestu i miljama daleko od mjesta koja vode u Ligu prvaka, dok je u prvoj utakmici osmine finala tog takmičenja poražen od Borussije Dortmund s 1:0 i na pragu je ispadanja. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Chelsea1
Daj zizua
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi