Nakon životne greške Aubameyang žudi za bivšim klubom, a story na Instagramu je to dokazao

Kasno je za kajanje

Nakon životne greške Aubameyang žudi za bivšim klubom, a story na Instagramu je to dokazao

E. Čaušević

Pierre-Emerick Aubameyang prošlog ljeta iznenadio je sve odlukom da napusti Barcelonu i pređe u Chelsea, ali se samo nekoliko mjeseci kasnije ispostavilo da je napravio ogromnu grešku. Gabonac jedva čeka da napusti Stamford Bridge, a sada je jasno za kojim klubom najviše "žudi".

Aubameyang je početkom 2022. godine iz Arsenala stigao u Barcelonu i odigrao fantastično drugi dio sezone, no na ljeto je napravio veliko iznenađenje odlukom da se vrati u Englesku.

Iskusni napadač je prihvatio ponudu Chelseaja jer mu se nije svidjela opcija da u Barceloni bude rezerva Robertu Lewandowskom iako je Xavi Hernandez tražio od njega da ostane i obećao mu je da će imati dostojnu minutažu.

Međutim, Aubameyang je na kraju otišao u Chelsea, ali se ubrzo nakon toga ispostavilo da je napravio vjerovatnu najveću grešku u karijeri.

Ubrzo nakon njegovog dolaska otkaz je dobio Thomas Tuchel koji je i insistirao na transferu iskusnog napadača u Chelsea, a kada je na klupu Plavaca stigao Graham Potter on je u potpunosti izgubio minutažu.

Aubameyang nije u planovima trenera Chelseaja i nestrpljivo čeka kraj sezone kako bi napustio klub. Spominje se čak povratak u Barcelonu i očito je da mu opcija da bude rezerva Lewandowskom sada ne zvuči toliko loše.

On i ne krije da se pokajao što je napustio Barcelonu nakon samo šest mjeseci i jasno je da bi sada sve dao da se ponovo može vratiti u katalonski klub.

To je najbolje pokazao i story kojeg je Aubameyang objavio sinoć na Instagramu jer je pokazao da prati meč Real Madrid - Barcelona, te je pružio podršku svojim bivšim saigračima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

   Story koji je sinoć Pierre-Emerick Aubameyang objavio na Instagramu.

Aubameyang je i u januaru htio da pokuša da se vrati u Barcelonu na posudbu, ali to nije bilo moguće zbog finansijskih problema Katalonaca. Sada je primoran da čeka ljeto, no opcija povratka na Camp Nou čini se i nije toliko realna.

Od dolaska u Chelsea odigrao je ukupno 18 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio svega tri gola. Većinu utakmica ulazio je s klupe za rezervne igrače.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi