Chelsea spremio žestoku kaznu
FOTO: EPA

Nakon londonskog derbija

Chelsea spremio žestoku kaznu

Haris Zilić
Teme:

Rasizam je nažalost sve učestalija pojava na fudbalskim terenima širom Evrope i klubovi su primorani na rigorozne kazne za pojedince.

Nakon dešavanja u Španiji gdje je navijač Mallorce vrijeđao Vinicusa Juniora, novi rasizam stiže iz Engleske.

U londonskom derbiju jedan od navijača Chelseaja vrijeđao je igrače Tottenhama, a na meti je najčešće bio korejski fudbaler Son-Heung Min.

Nakon nemilih dešavanja Chelsea je odmah reagovao.

Počinitelj je pronađen putem sigurnosnih kamera na stadionu i sada ga očekuje žestoka kazna.

U klubu nisu krili identitet pa su objavili da je riječ o Thomasu Burchellu.

Oglasi

Pomenuti navijač će dobiti kaznu od tri godine zabrane odlaska na utakmice, a bit će mu ukinuta i sezonska članska kartica Chlesea, dok novac neće biti vraćen. To će biti i jedan vid finansijske kazne.

"Znamo o kome je riječ. Klub će se oštro ograditi od svega. Kaznit ćemo navijača žestokom kaznom i ne želimo da ove stvari gledamo na fudbalskim terenima nigdje u svijetu", saopštili su i londonskog kluba.

Slično su postpuili i u Mallorci krajem prošlog mjeseca.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Rasizam je ozbiljan problme u Evropi, prije Španije i Engleske pojavili su se sitacije u Nizozemskoj, Belgiji, Portugalu.

Pored pomenute zabrane navijač neće imati pravo na kupovinu u fan shopu Chelseaja, kao ni prisustvo treninzima i ostalim aktivnostima vezanim za klub gdje spadaju i prijateljske, trening utakmice.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi