Poznato koliko će pauzirati

Casemiro se rasplakao zbog crvenog kartona, znao je šta ga čeka

Edmir Škorić

Bivši igrač Real Madrida, Casemiro, dva je puta isključen u posljednje tri utakmice Premier lige.

Casemiro igra na osjetljivoj poziciji i često je na rubu kartona. Njegova uloga na terenu je poput tjelohranitelja, pa doslovno "štiti" svoje saigrače u veznom redu i ispravlja njihove greške.

Tako je godinama u Real Madridu bio kartoniran, ali nikada noseći dres Kraljeva nije dobio direktan crveni karton, a u Manchester Unitedu je za nepunu prvu sezonu dobio već dva direktna crvena kartona.

Brazilac je samo dvaput bio isključen ranije, oba u LaLigi, zbog dvostrukog žutog kartona i to protiv Barcelone 2020/2021. i protiv Valladolida 2018/19.

Protiv Crystal Palacea je ove sezone dobio direktan crveni karton, odradio tri meča suspenzije, a onda je i danas zbog oštrog starta nad Carlosom Alcarazom morao pod tuš u 32. minuti.

Sudija Anthony Taylor prvo mu je dao žuti karton, ali ga je VAR natjerao da se ispravi, pa je Brazilcu poništio žuti, a dao mu crveni karton.

Ne čudi što je Casemiro snužden, gotovo u suzama, napustio travnjak Old Trafforda. Nakon 496 utakmica bez ijednog crvenog kartona, sada ih je dobio dva u osam utakmica.

Treba napomenuti da nijedan igrač Manchester Uniteda nije dobio dva izravna crvena kartona u istoj Premier ligi sezoni od Nemanje Vidića u sezoni 2013/14 . U slučaju Casemira, između jednog i drugog je prošlo samo 36 dana.

Nakon utakmice s Palaceom dobio je tri meča suspenzije, a zbog ponovljenog prekršaja njegova suspenzija sada iznosi četiri utakmice u Premier ligi.

Svakako će nedostajati svojim saigračima u utakmicama koje dolaze, a to su; Brighton, Fulham, Newcastle i Brentford.

Ipak, bit će na raspolaganju momčadi u četvrtak navečer u revanšu osmine finala Evropske lige protiv Real Betisa. U prvoj utakmici bilo je 4:1 za United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Vikend je bogat ponudom sjajnih utakmica širom Evrope, a Volcanobet kladionica nudi najbolje kvote za vas. Kliknite OVDJE i uvjerite se u to.

Zapratite Volcanobet kladionicu na Facebook i Instagram profilu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.