Sve je spremno za veliki rukometni turnir „Sarajevo ljubavi moja“

Sponzorski tekst

Kanton Sarajevo će od 16. do 19. marta biti domaćin 1. Međunarodnog turnira za rukometne veteranke i veterane pod nazivom „Sarajevo ljubavi moja 2023“.

Uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i brojnih prijatelja turnira, Rukometni klub veterana Sarajevo organizovat će ovaj istinski sportski spektakl na kojem će učešće uzeti čak 32 ekipe s oko 400 učesnika iz zemalja regije.

Cilj turnira, osim sportske dimenzije, jeste na najbolji način predstaviti glavni grad Bosne i Hercegovine brojnim gostima iz Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Sjeverne Makedonije.

Sport i turizam imaju neraskidivu vezu, a kvalitetni klubovi i sportisti pojedinci najbolji su ambasadori našeg grada i zemlje, koji grade mostove prijateljstva i imidž Sarajeva kao poželjne turističke destinacije u koju su svi dobrodošli.

Za sve učesnike turnira, organizator je pripremio takmičarsku brošuru u kojoj je objedinjena turističke ponuda Kantona Sarajevo i sve korisne informacije koje će našim gostima osigurati što ugodniji boravak. Brošuru je moguće preuzeti na linku: Brošura Sarajevo ljubavi moja

Za više informacija o turniru „Sarajevo ljubavi moja“ i aktuelnostima, pratite društvene mreže Visit Sarajevo i VKR Sarajevo

Utakmice će se igrati u sportskoj dvorani „Sabit Hadžić“ na Ilidži, a ulaz za sve posjetioce je slobodan.

Čekamo vas da zajedno bodrimo odlične ekipe, uživamo u rukometnoj čaroliji i još jednom pokažemo ulogu dobrih domaćina koju jačamo kroz vrhunska sportska dešavanja, poručuju iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.