Hajduk je žrtva mudre podvale, Italijani se naslađuju: "U Splitu neko već gricka nokte od nervoze"
Foto: Ante Cizmic/Cropix

Šta će biti sa Maton Antunovićem?

Hajduk je žrtva mudre podvale, Italijani se naslađuju: "U Splitu neko već gricka nokte od nervoze"

Admin Čaušević

Ono što je trebala biti historijska za Hajduk je postala sezona puna razočarenja. Splićani su ostali bez oba trofeja. Mijenjali su se i treneri i klupsko rukovodstvo. Jedini koji je sve to preživio je sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Pred Nikoličiusom je još jedno vruće ljeto. Prošle kao i tokom sezone je na Poljud uspio dovesti niz sjajnih igrača, međutim u ljetnom prijelaznom roku neće imati pravo na grešku.

Na Poljudu će sa posebnom pažnjom pratiti šta će biti sa Markom Antunovićem, 20-godišnjim supertalentovnim napadačem koji brljira u dresu Monze, tačnije omladinskog tima italijanskog kluba.

"Antunović čeka debi s Monzom i iskupljenje. U Splitu neko gricka nokte", objavio je prije nekoliko dana Tuttomercato dok je pisao o mladom Hrvatu.

Antunović je otišao s Poljuda jer nije imao mjesta pored Marka Livaje, nadao se minutama u seniorskom fudbalu, ali to se nije desilo.

Zanimljivo da je mladi napadač bio taj koji je insistirao na odlasku u neki drugi klub kako bi stekao iskustvo. Međutim još nije dobio priliku da osjeti čari vrhunskog fudbala.

Oglasi

Sjajni Hrvat za Primaveru Monze pruža odlične partije. Ima dvocifren učinak od 10 postignutih golova, a nedavno je srušio i vršnjake Milana.

Međutim, u svemu ima jedna caka. Mudri Adriano Galliani koji rukovodi Monzom je izgleda već odredio su Antunovićevu sudbinu.

Naime, glavni uslov da Monza otkupi Antunovića za 1.5 miliona eura je taj da debituje za seniorski tim kluba iz Lombardije. To se do sada nije desilo, a teško i da će se desiti u preostala tri kola Serije A.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tako će se Antunović vratiti na Poljud. Splićani će ostati bez ozbiljnog novca, ali Nikoličius će morati ponovo tražiti rješenje šta raditi sa talentovanim napadačem.

Hajduk u svojim redovima ima iskusne Livaju i Nikolu Kalinića. Da li je vrijeme za mlađe i svježe meso? O tome će svakako odlučiti i novi trener, ma ko on bio...

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi