Minute poštovanja za goste iz Engleske

Ogromno poštovanje za rivala: Himna Liverpoola na Bernabeuu nakon kraja utakmice!

Eldar Ganibegović

Real Madrid večeras je ponovo pobijedio Liverpool i izbacio Redse iz Lige prvaka. Nakon što je sudija označio kraj utakmice, uslijedile su minute posvećene gostujućem timu i navijačima.

Ponovo je po Liverpool koban bio Real Madrid. Nakon što su Kraljevi s 2:5 slavili na Anfieldu, večeras su u revanšu ostvarili trijumf od 1:0 i s ukupnih 6:2 prošli dalje.

Gol odluke u večerašnjem susretu postigao je Karim Benzema, kojem je to bio treći gol u ovom dvomeču, s obzirom na to da je postigao dva u prvoj utakmici.

Gosti su imali podršku s tribina Santiago Bernabeua, no tužni će nazad u Englesku jer je njihov tim pao bez ispaljenog metka i nije bio ni blizu toga da nadoknadi zaostatak iz prve utakmice.

Ipak, kako to i priliči najvećem klubu na svijetu, Real Madrid znao je kako da ukaže ogromno poštovanje za goste i odvoji nekoliko minuta u njihovu čast.

Odmah nakon što je sudija Zwayer označio kraj večerašnje utakmice, na stadionu u Madridu počela je himna Liverpoola "You'll never walk alone."

Navijači Liverpoola, naravno, bili su oduševljeni i pjevali su svoju himnu, dok su navijači Real Madrida sve pozdravili ogromnim aplauzom. Zaista prelijepe scene nakon utakmice dva evropska velikana.

Real Madrid je tako postao osmi tim u četvrtfinalu nakon što su se tamo plasirali Milan, Inter, Napoli, Benfica, Bayern, Manchester City i Chelsea.

Parove četvrtfinala saznat ćemo za dva dana kada će biti obavljen žrijeb kako za Ligu prvaka, tako i za Evropsku i Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrat će se 11. i 12. aprila, dok su revanši na rasporedu 18. i 19. aprila.

Finale se ove sezone igra u Istanbulu. Titulu brani Real Madrid osvojenu u Parizu prošle godine pobjedom upravo protiv Liverpoola. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.