Otkazuju se rezervacije u Istanbulu: Real Madrid ponovo koban za Liverpool!
Real Madrid i u revanšu savladao Liverpool i s ukupnih 6:2 prošao dalje.

Kraljevi izbacili Redse

Otkazuju se rezervacije u Istanbulu: Real Madrid ponovo koban za Liverpool!

E. Ganibegović

"Gdje se igra finale naredne sezone? Istanbul? Rezervišite hotel", rekao je Jurgen Klopp nakon poraza od Real Madrida u finalu Lige prvaka prošle sezone. Uzalud, i ove sezone je njegov tim u Ligi prvaka zaustavio upravo Real Madrid. 

Poslije 2:5 pobjede na Andieldu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, večeras je na Santiago Bernabeu stadionu odigran revanš u kojem je Real Madrid ponovo bio bolji, ovaj put s 1:0.

Tako je Real Madrid ponovo bio koban po Liverpool i postao osmi tim u četvrtfinalu nakon što su se tamo plasirali Milan, Inter, Napoli, Benfica, Bayern, Manchester City i Chelsea.

Igrala se 14. minuta kada veliku šansu nije iskoristio Vinicius Junior. Iz peterca je šutirao, ali Alisson spašava rukometnom odbranom.

[twitter]https://twitter.com/zanchisci/status/1636099698132938754?s=20[/twitter]

Šest minuta kasnije Camavinga je primio jednu loptu van kaznenog prostora gostiju i odlučio se na udarac. Uslijedio je muk na Bernabeuu, sjajan šut je to bio, ali Alisson je zakačio loptu vrhovima prstiju i skrenuo je do prečke.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/Elvischris9911/status/1636102293731803137?s=20[/twitter]

Dvije minute poslije toga ponovo je Real Madrid bio blizu postizanja pogotka, ali je šut Luke Modrića otišao tik iznad prečke gostiju. 

Jedinu šansu u prvom poluvremenu Liverpool je imao u 33. minuti. Darwin Nunez se našao u petercu Reala, ali njegov udarac brani Courtois.

Ponovo Redse spašava Alisson na startu drugog dijela. Igrala se 53. minuta kada je brazilski golman izašao kao pobjednik iz duela s Valverdeom.

Veliku šansu za Real Madrid je u 69. minuti propustio Karim Benzema, no upravo je Francuz donio pobjedu Kraljevima golom deset minuta kasnije. Gol Benzeme pogledajte klikom OVDJE.

Oglasi

U sudijskoj nadoknadi se dugo gledao VAR nakon što je rezervista Tsimikas igrao nogom pa rukom u vlastitom šesnaestercu, no Real Madrid nije dobio penal i ostalo je 1:0.

Parove četvrtfinala saznat ćemo za dva dana kada će biti obavljen žrijeb kako za Ligu prvaka, tako i za Evropsku i Konferencijsku ligu.

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrat će se 11. i 12. aprila, dok su revanši na rasporedu 18. i 19. aprila.

Finale se ove sezone igra u Istanbulu. Titulu brani Real Madrid osvojenu u Parizu prošle godine pobjedom protiv Liverpoola.

Osmina finala Lige prvaka, revanš utakmica:

Real Madrid - Liverpool (Benzema 79')

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Eder Militao, Nacho, Kroos, Benzema, Modrić, Camavinga, Valverde, Vinicius Junior, Rudiger.

Liverpool: Alisson, Van Dijk, Fabinho, Milner, Konate, Salah, Gakpo, Diogo Jota, Robertson, Nunez, Alexander-Arnold.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Real najveci na svijetu
11 0
Robijasi_It
Jel zaslužio real prolaz...a tek pakao sa Citijem sto ih čeka Haland opet poludio
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi