Sastavi objavljeni: Real i Napoli jednom nogom u četvrtfinalu, ali...
Večeras ćemo dobiti posljednja dva učesnika četvrtine finala Lige prvaka.

Liverpool i Eintracht jure zaostatak

Sastavi objavljeni: Real i Napoli jednom nogom u četvrtfinalu, ali...

E. Ganibegović

Večeras se igraju posljednje dvije revanš utakmice osmine finala Lige prvaka. Tako ćemo nakon Chelseaja, Milana, Bayerna, Intera, Benfice i Manchester Cityja dobiti i preostala dva učesnika četvrtfinala.

Obje utakmice igraju se od 21 sat. U Madridu će Real ugostiti Liverpool, dok će na jugu Italije domaćin biti Eintrachtu iz Frankfurta, prošlosezonskom osvajaču Evropske lige.

Domaći timovi u ove utakmice ulaze s prednošću. Real Madrid je u sjajnoj utakmici na Anfieldu savladao Liverpool s 2:5, dok je Napoli iz Njemačke donio rezultat 0:2.

Objavljeni su i sastavi timova za obje utakmice, te ostaje da vidimo da li Liverpool i Eintracht mogu napraviti nešto na gostovanjima, kad već nisu pred svojim navijačima.

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Eder Militao, Nacho, Kroos, Benzema, Modrić, Camavinga, Valverde, Vinicius Junior, Rudiger. 

Liverpool: Alisson, Van Dijk, Fabinho, Milner, Konate, Salah, Gakpo, Diogo Jota, Robertson, Nunez, Alexander-Arnold. 

Oglasi

Napoli: Meret, Anguissa, Min-Jae, Kvaratskhelia, Lobotka, Osimhen, Politano, Rrahmani, Rui, Zielinski.

Eintracht: Trapp, Borre, Buta, Gotze, Kamada, Knauff, Lenz, Ndicka, Sow, Rode, Tuta. 

Podsjetimo, parove četvrtfinala saznat ćemo za dva dana kada će biti obavljen žrijeb kako za Ligu prvaka, tako i za Evropsku i Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrat će se 11. i 12. aprila, dok su revanši na rasporedu 18. i 19. aprila. 

Finale se ove sezone igra u Istanbulu. Titulu brani Real Madrid osvojenu u Parizu prošle godine pobjedom protiv Liverpoola i Redsi večeras imaju šansu da im se osvete, ali bit će vrlo teško stići zaostatak od tri gola. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi