Marca procijenila najteže protivnike za Real Madrid - u vrhu liste Bayern i Manchester City.

Nakon utakmice Reala i Liverpoola

U Španiji priželjkuju Inter, novinari Marce spomenuli i Edina Džeku

Eldar Ganibegović

Večeras je okončana osmina finala Lige prvaka. Posljednji koji je izborio četvrtfinale je prvak Evrope Real Madrid, a tamo su još Benfica, Manchester City, Chelsea, Bayern, Milan, Napoli i Inter.

Poslije 5:2 pobjede u prvoj utakmici, Real Madrid je večeras na domaćem terenu ponovo bio bolji od Liverpoola, ovaj put s 1:0 i tako prošao dalje.

Odmah nakon utakmice, novinari Marce, inače medija jako bliskog Kraljevima, napisali su članak u kojem su ocijenili potencijalne protivnike Real Madrida u narednoj fazi takmičenja.

Iako su napisali da će se koristiti skalom od jedan do deset, u praksi su dali ocjene sedam, osam i devet, a jedan od najpoželjnijih timova, prema njihovom mišljenju, je i Džekin Inter.

Viceprvaci Italije u ovom su članku dobili ocjenu sedam po težini, te su opisani na sljedeći način:

"Izabranici Simonea Inzaghija drugi su na tabeli u Seriji A. A nisu ni bezopasni, s obzirom da su u četvrtfinalu Lige prvaka. Lukaku, Lautaro i Džeko daju puno napadačkih opcija, ali ih je moguće dobiti, naravno uz ogromne poteškoće."

Milan, za kojeg igra bh. reprezentativac Rade Krunić, također je ocijenjen sedmicom, baš kao i Benfica i Chelsea.

Treći italijanski predstavnik, Napoli, jedini je dobio osmicu, dok su prema novinarima Marce Bayern i Manchester City najteži protivnici koje Real Madrid može dobiti u četvrtfinalu.

"Ime koje je "odbojno" u Španiji, iako u posljednje vrijeme ne toliko. Bayern je protiv PSG-a pokazao da je jedan od najmoćnijih u Evropi. Nagelsmannov 1-4-2-3-1 čvrst je kandidat i ne bi bio dobrodošao na Bernabeu", opisali su Bayern, a o Manchester Cityju su kazali:

"Možda se najviše plašiti njih, jer je Pep Guardiola na klupi. Nije imao posebno dobru sezonu, iza Arsenala su u Premier ligi, ali samo ime Erlinga Haalanda plaši svakoga, pogotovo nakon njegovih pet golova protiv Leipziga. Nije tu samo on, tu su i: De Bruyne, Bernardo, Grealish..."

Parove četvrtfinala saznat ćemo za dva dana kada će biti obavljen žrijeb kako za Ligu prvaka, tako i za Evropsku i Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrat će se 11. i 12. aprila, dok su revanši na rasporedu 18. i 19. aprila.

Finale se ove sezone igra u Istanbulu. Titulu brani Real Madrid osvojenu u Parizu prošle godine pobjedom protiv Liverpoola.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.