Ogromno poštovanje za rivala: Himna Liverpoola na Bernabeuu nakon kraja utakmice!

Minute poštovanja za goste iz Engleske

Ogromno poštovanje za rivala: Himna Liverpoola na Bernabeuu nakon kraja utakmice!

E. Ganibegović

Real Madrid večeras je ponovo pobijedio Liverpool i izbacio Redse iz Lige prvaka. Nakon što je sudija označio kraj utakmice, uslijedile su minute posvećene gostujućem timu i navijačima.

Ponovo je po Liverpool koban bio Real Madrid. Nakon što su Kraljevi s 2:5 slavili na Anfieldu, večeras su u revanšu ostvarili trijumf od 1:0 i s ukupnih 6:2 prošli dalje.

Gol odluke u večerašnjem susretu postigao je Karim Benzema, kojem je to bio treći gol u ovom dvomeču, s obzirom na to da je postigao dva u prvoj utakmici.

Gosti su imali podršku s tribina Santiago Bernabeua, no tužni će nazad u Englesku jer je njihov tim pao bez ispaljenog metka i nije bio ni blizu toga da nadoknadi zaostatak iz prve utakmice.

Ipak, kako to i priliči najvećem klubu na svijetu, Real Madrid znao je kako da ukaže ogromno poštovanje za goste i odvoji nekoliko minuta u njihovu čast.

Odmah nakon što je sudija Zwayer označio kraj večerašnje utakmice, na stadionu u Madridu počela je himna Liverpoola "You'll never walk alone."

Oglasi

Navijači Liverpoola, naravno, bili su oduševljeni i pjevali su svoju himnu, dok su navijači Real Madrida sve pozdravili ogromnim aplauzom. Zaista prelijepe scene nakon utakmice dva evropska velikana.

Real Madrid je tako postao osmi tim u četvrtfinalu nakon što su se tamo plasirali Milan, Inter, Napoli, Benfica, Bayern, Manchester City i Chelsea.

Parove četvrtfinala saznat ćemo za dva dana kada će biti obavljen žrijeb kako za Ligu prvaka, tako i za Evropsku i Konferencijsku ligu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka igrat će se 11. i 12. aprila, dok su revanši na rasporedu 18. i 19. aprila.

Finale se ove sezone igra u Istanbulu. Titulu brani Real Madrid osvojenu u Parizu prošle godine pobjedom upravo protiv Liverpoola. 

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ubnt
Real Madrid pa mnogo praznih mjesta, i onda guzva za drugi najveci tim svih vremena. Gospodski potez. Respekt.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi