Greška u štampanju

Popriličan gaf: Detalj s Anelovog dresa predmet je ismijavanja među Bosancima i Hercegovcima

Eldar Ganibegović

Anel Ahmedhodžić danas je odigrano novih odličnih 90 minuta za Sheffield United, a na njegovom dresu za današnju utakmicu napravljen je popriličan gaf.

U četvrtfinalu FA Cupa Sheffield United je nakon preokreta s 3:2 savladao Blackburn i izborio polufinale takmičenja.

Vodili su gosti dva pute preko Diaza i Szmodicsa, stizao je Sheffield autogolom Gallaghera i golom McBurnieja, da bi Doyle u 90. minuti postigao eurogol za veliku pobjedu. 

Sjajnih 90 minuta odigrao je Anel Ahmedhodžić u dresu domaćeg tima i ponovo pokazao da je u odličnoj formi, no u centru pažnju je bh. javnosti zbog druge stvari.

Naime, danas je na njegovom dresu napravljen popriličan gaf. U pitanju je greška u štampanju koja je "kreirala novo slovo" u bosanskom jeziku.

Umjesto na "Z", kvačica je stavljena na slovo "D", tako da je na Anelovim leđima danas pisalo pogrešno prezime.

 

Bez obzira na to sve, Anel će u Zenicu definitivno stići sjajno raspoložen i, ono što je najvažnije, u odličnoj formi pred početak kvalifikacija.

Pored povrijeđenog Kolašinca, možemo reći da je Ahemdhodžić jedan od bh. reprezentativaca koji na okupljanje dolaze u najboljoj mogućoj formi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Uskoro Anel proslavlja 24. rođendan i to na dan utakmice protiv Slovačke, te se nadamo da će osim rođendana tog dana slaviti i šesti bod u kvalifikacijama za EURO. 

Njegov Sheffield, inače, u polufinalu će voljom žrijeba igrati protiv Manchester Cityja, dok će se Brighton sastati s pobjednikom meča Manchester United - Fulham.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.